Drop-allas tuo lisämukavuutta loma-asumiseen

Inspiroidu » Ajankohtaista » Drop-allas tuo lisämukavuutta loma-asumiseen

 

 

Moni haluaa nykyään vuokramökille omakotitalotason varustuksen pienellä luksuksella höystettynä. Drop-allas helpottaa kohteen vuokraamista etenkin rannattomilla loma-asunnoilla.

 

Loma-asunnon vuokraaminen kotimaasta on yhä suositumpaa. Vuokramökkejä välittävän Lomarenkaan mukaan kasvu on jatkunut jo useamman vuoden ajan.

Koronavirusepidemian vuoksi kysyntää on tänä kesänä ollut entistäkin enemmän.

 

– Kyselyitä on tullut kymmenkertaisesti normaaliin verrattuna, kertoo Villa Långstrand -huviloita Tammisaaressa vuokraava Antti Hannula.

Yhtä matkaa suosion kanssa ovat nousseet vaatimukset loma-asuntojen varustelutasosta.

 

– Korkealaatuisimmille kohteille on selvästi kysyntää. Moni haluaa helpon ja mukavan omakotitalotason varustuksen. Perusoletuksena on, että kohteesta löytyy juokseva vesi, viemäri ja sähkö, mutta vielä sen päälle haetaan lisämukavuutta, esimerkiksi poreallasta, Hannula sanoo.

 

Sama on huomattu Lomarenkaalla.

 

– Vuokramökiltä haetaan rentoutumista ja jotain ekstraa omaan arkeen verrattuna, jotain pientä luksusta. Palju ja poreallas ovat kysyttyjä. Ne tuovat paljon lisäarvoa. Etenkin poreallas nähdään perinteisenä luksuksen muotona, Lomarenkaan sisällöntuottaja Saara Rostedt toteaa.

 

Etenkin nuoremmat asiakkaat toivovat usein kunnollista varustelutasoa.

 

– Ehkä kymmenen prosenttia heistä hakee sitä lapsuuden muistoa, jossa on kantovesi, pallogrilli ja hyttysiä, mutta iso osa ei sitä halua. He toivovat kunnollisen varustelun kaikilla herkuilla, Hannula kuvailee.

 

UUDET ASIAKKAAT VAATIVAT TASOA


Koronavirus on tuonut vuokramökeille myös uudenlaista asiakaskuntaa. Yksi uusi asiakasryhmä ovat etätyöntekijät.

 

– Heitä varten pitää tietenkin olla kunnon internetyhteydet ja lisäksi samat mukavuudet kuin kaupungissa. He haluavat samaa helppoa arkea kuin kotona, Antti Hannula sanoo.

 

Toinen uusi ryhmä ovat asiakkaat, jotka ovat normaalisti vuokranneet kesälomalleen huvilan ulkomailta. Monet heistä ovat tottuneet loma-asunnollaan ulkouima-altaaseen ja korkeatasoiseen varusteluun.

 

– Suomen oloissa ulkouima-allas on haastava toteuttaa, mutta poreallas huomattavasti helpompi. Myös siitä voi saada virkistäytymispaikan, jos veden lämmön säätää esimerkiksi 27- eikä 37-asteiseksi, Hannula kertoo.

 

Etenkin kohteissa, jotka eivät ole rannalla, poreallas on kysytty, ja se helpottaa kohteen vuokralle saamista, Hannula toteaa.

 

– Toisaalta myös rantakohteissa se on varma pulahduspaikka silloinkin, jos rannassa sattuu olemaan sinilevää. Lisäksi lämpimässä altaassa on mukavaa huonommallakin säällä, hän sanoo.

 

LOMA-ASUNTOJEN VARUSTELUSSA POREALTAAT JA HARRASTUSVÄLINEET KYSYTTYJÄ


Mökkeihin ja niiden varusteluun panostetaan yhä enemmän. Maa- ja metsätalousministeriön julkaiseman mökkibarometrin mukaan noin joka kolmannen mökin varustelutasoa oli nostettu kyselyä edeltävän vuoden aikana. Vajaa puolet kyselyyn vastanneista arvioi parantavansa mökkinsä varustusta tulevaisuudessa. Tuorein barometri on vuodelta 2016.

 

Loma-asuntojen varustelutason nousu näkyy myös Lomarenkaalla.

 

– Varustetaso parantuu jatkuvasti. Omistajat osaavat nykyään hankkia mökeille sellaisia varusteita, jotka tuovat sinne asiakkaiden kaipaamaa lisäarvoa. Altaan tai paljun lisäksi kysyttyjä ovat veneilyyn, harrastamiseen ja aktiviteetteihin liittyvät tavarat. Asiakkaat saattavat toivoa vaikkapa onkia, lumikenkiä tai soutuveneen perämoottoria, Saara Rostedt kertoo.

 

Tärkeää on, että loma-asunnon varusteet ovat vuokralaiselle mahdollisimman helppokäyttöisiä. Altaissa suosiotaan ovat nostaneet sähkölämmitteiset porealtaat.

 

– Vuokrakohteista tulevien kyselyiden trendi on selvästi kasvava. Sähkölämmitteiset altaat vaativat käyttäjältä vähemmän kuin puulämmitteiset, sillä ne ovat aina heti käyttövalmiita. Kansi vain auki ja nauttimaan, sanoo designulkoaltaita myyvän Drop Design Poolin toimitusjohtaja Ilkka Haapaniemi.

 

Huviloita vuokraava Antti Hannula on tyytyväinen kohteidensa sähkölämmitteisiin Drop-altaisiin.

 

– Drop-allas on aina sopivanlämpöinen, eikä ylläpitolämmitys ole erityisen kallista. Ohjeistamme asiakkaamme lisäämään klooritabletteja veteen käytön jälkeen, ja vuokralaisten välissä vaihdamme veden. On kätevää, että etäyhteyden avulla pystyn seuraamaan veden lämpötilaa ja voin varmistua siitä, että allas toimii, hän toteaa.

 

 

KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään antamalla
tunnuksesi ja salasanasi.

› Uusi asiakas? Rekisteröidy tästä.
› Unohtuiko salasana?