Inspiroidu » Drop By You » Villa Myötätuuli

Villa Myötätuuli

Villa Myötatuuli

 

Lounatuulen historiallisissa maisemissa messuvieraita odottavat messukohteet tarjoilevat inspiraatioita ja ideoita erilaisiin asumismuotoihin, monenlaisiin elämäntilanteisiin ja yksilöllisiin tarpeisiin. Kontion ”Villa Myötätuuli” on näyttävä kaksikerroksinen hirsihuvila, joka seisoo ylväänä keskellä Lounatuulen Asuntomessualueen kallioluontoa. Tämä messukohde kokoaa yhteen hirsirakentamisen, luonnon muotojen kunnioittamisen ja vaikuttavan ulkoasun. Kokonaisuutta täydentää terassille suunniteltu musta Drop Lähde -allas.

 

 

HISTORIAN HAVINASTA NAANTALIN 2022 ASUNTOMESSUILLE


Ensimmäiset Asuntomessut järjestettiin Tuusulassa jo vuonna 1970. Ajatuksena oli tällöin lisätä asuntotietoutta ja parantaa sekä suunnittelun että rakentamisen laatua. Samat teemat ja tavoitteet ovat viitoittaneet tietä siitä asti ja vuoden 2020 jälkeen edistetään entistä vahvemmin hyvää asumista ja sen kestävyyttä. Tavoitteena on tarjota inspiraatioita ja oivalluksia fiksuihin asumisen ratkaisuihin. Asuntomessuilta saa lisäksi ideoita myös energiansäästöön, sisustukseen, eri asumismuotohin, monenlaisiin elämäntilanteisiin ja yksilöllisiin toiveisiin. 


Asuntomessujen tavoite on edelleen edistää hyvää ja kestävää asumista. Asukas on suunnittelun keskiössä, mikä näkyy monipuolisesti messualueella erilaisina asumista palvelevina ratkaisuina sekä arkea helpottavina toimintoina. Messualueella yhdistyvät viihtyisyys, helppous ja luonnon läsnäolo. Naantaliin on viiden kilometrin matka, joten kulku palveluiden pariin on nopeaa. Rantaan on tulossa leikkipuisto lapsille ja venesatama kutsuu kävijöitä nauttimaan merellisestä tunnelmasta. Myöhemmin aluetta tulevat täydentämään koulu, päiväkoti sekä kauppa.

 

”VILLA MYÖTÄTUULI” ON NÄYTTÄVÄ KONTION HIRSIHUVILA


Kontion ”Villa Myötätuuli” on näyttävä, kaksikerroksinen hirsihuvila, jonka upeat terassit tarjoilevat luonnon monimuotoisen näyttämön. Lähes kokonaan kalliosta koostuva tontti haluttiin pitää mahdollisimman luonnonmukaisena ja hirsitalo onkin istutettu ympäröivään luontoon saumattomasti.


Projekti kesti kokonaisuudessaan noin puolitoista vuotta aina tontin hakemisesta valmiiseen messukohteeseen. ”Materiaali- ja sisustusvalinnat tehtiin yhdessä sisustussuunnittelijan kanssa. Kaikki valinnat on tehty pitkällä tähtäimellä. Tietyt huonekalut toki muuttuvat messujen jälkeen, mutta kokonaisuutena messuilla nähtävä kohde on samanlainen kuin meidän tuleva kotimme”, kertoo ”Villa Myötätuuleen” muuttava Harri Tikkanen.

 

Designallas

Drop design Spa VIlla Myötätuuli
ALTAAN VALINTAA VIITOITTIVAT KOTIMAISUUS JA MINIMALISTINEN DESIGN


Altaan valinnassa omat toiveet ja tarpeet sekä talon tyyli ohjaavat lopullista valintaa. Eri mallien vertailu onkin usein järkevää omien mieltymysten selvittämiseksi. ”Meille Drop oli helppo valinta. Itse asiassa se oli ensimmäinen valinta koko messuprojektissa” kertoo Harri Tikkanen. ”Toki vertailin muitakin malleja, mutta en löytänyt mitään, mikä olisi omaan makuun istunut yhtä hyvin. Loppujen lopuksi ei tarvinnut hirveästi vertailla kun oma maku ja tyyli ovat selvillä”, jatkaa Tikkanen.

Drop on kotimainen allasvalmistaja, jonka porealtaat suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Kaikille tuotteille on myös myönnetty kotimaisuudesta viestivä Avainlippu-tunnus. ”Vaakakupissa painoivat kotimaisuus, design, muotoilu ja altaan näyttävä ulkonäkö. Pidän siitä, että allas on simppeli ja kaunis muotoilultaan” kertoo Tikkanen hänelle tärkeistä asioista altaan valinnassa. 

 

DROP LÄHDE -ALLAS TUO PULPPUAVAN LÄHTEEN TUNNELMAN KOTIPIHALLE


Tikkasten kotiin valikoitui musta Drop Lähde -allas. Lähde on saanut nimensä altaan pohjasta lähteen tavoin pulppuavien poreiden mukaan. Suomen suurin lähde on Sulaojan lähde Utsjoella, joka on samalla saamelaisten pyhä paikka - lisäksi sillä on uskottu olevan myös parantavia vaikutuksia. Drop Lähde tuo saman kokemuksen pihalle tai terassille; sen hellivissä poreissa voi rentoutua arjeen kiireiden keskellä. Allas on varustettu ilmaporejärjestelmällä, jonka ansiosta kylpijä pääsee nauttimaan kevyistä ja luonnollisista poreista. ”Meille luonnolliset poreet ja tunnelmallisuus olivat tärkeimpiä valintakriteereitä. Meidän makuumme vesi saa väreillä, mutta emme kaipaa hierovia poreita ja siksi päädyimme Lähde-malliin”, kertoo Tikkanen.


Altaan suunnittelussa pihalle tai terassille tulee aluksi miettiä se, miten se halutaan sijoittaa; onko allas tarkoitus upottaa täysin vai kenties osittain. ”Tonttimme on kalliotontti, minkä vuoksi paikkaa jouduttiin muokkaamaan. Halusimme säilyttää kalliota ja maaston muotoja mahdollisimman paljon. Sen mukaan tehtiin myös suunnitelma altaan sijoittelusta”, kertoo Tikkanen projektin taustoista.


”Villa Myötätuulen” rakentamisessa on huomioitu upea ympäröivä kallioluonto ja sama tunnelma haluttiin säilyttää myös piha-alueiden suunnittelussa. ”Luonnon muodot sanelivat osaltaan altaan paikkaa. ”Meillä ruokailutilasta ja olohuoneesta pääsee lasitetulle terassille, jonka eteen allas sijoitettiin osaksi pelto- ja niittymaisemaa. Päätimme upottaa altaan osittain, sillä se sopii terassiin siten parhaiten”, kertoo Tikkanen lopuksi.

SUUNNITTELE, VERTAILE JA NAUTI RENTOUTTAVASTA ULKOPOREALTAASTA 


Ympärivuotiseen käyttöön suunniteltuja sähkölämmitteisiä Drop-altaita voi pitää aina käyttövalmiina. Allas on valmiina säästä riippumatta - aurinkoisena kesäiltana tai keskellä talvista pakkaspäivää. Jos haaveilet ulkoporealtaasta, lähde rohkeasti selvittämään siihen liittyvät asiat ja vierailemaan Dropin Showroomilla. Kannattaa myös muistaa, että allas on mahdollista rahoittaa joustavasti Santanderin Ostorahoituksella, jolloin rahoitus ei ole este altaan hankkimiselle. Santanderin Ostorahoituksen avulla voit hankkia ulkoporealtaan pihallesi sinulle sopivalla kuukausierällä. Voit myös pyytää rahoitustarjouksen hankinnallesi helposti, eikä se sido sinua vielä mihinkään. 


Hyvin suunniteltu tuo aina parhaan lopputuloksen. Näin oli myös Harri Tikkasen kohdalla. Altaita ja eri malleja kannattaa vertailla rauhassa, selvittää omaan kohteeseen liittyvät lainalaisuudet ja tekniset yksityiskohdat sekä vierailla alan liikkeissä. Myös Tikkanen kävi tutustumassa Drop-altaisiin etukäteen Turun Showroomilla, jolloin tehtiin myös alustava sopimus altaan tulosta. Samalla päätettiin ”Villa Myötätuuleen” tuleva malli. ”Prosessi sujui Dropin kanssa joustavasti ja olen aina saanut apua ja neuvoja jos olen niitä tarvinnut. Dropin puolelta ollaan myös oltu todella joustavia aikataulujen suhteen ja allas saatiin hienosti paikalleen silloin kun sen aika oli”, kertoo Tikkanen lopuksi tyytyväisenä.


KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään antamalla
tunnuksesi ja salasanasi.

› Uusi asiakas? Rekisteröidy tästä.
› Unohtuiko salasana?