Inspiroidu » Drop By You » Talo Pukkila on vaikuttava yhdistelmä puuta ja laattapintaa

Drop S ulkoallas

Talo Pukkila on vaikuttava yhdistelmä puuta ja laattapintaa

 

Musta Drop S -allas ja Design Fire -tulisija täydentävät tyylikkään kokonaisuuden. 

 

TALO PUKKILA


Naantalin Asuntomessut 2022 järjestetään kauniilla Luonnonmaan saarella, joka tunnetaan ehkä paremmin Suomen tasavallan presidentin kesäpaikan, Kultarannan, ansiosta. Myös lapsiperheitä kesäisin houkutteleva Muumimaailma sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Asuntomessualueelta. 


Tämä vuoden päänäytteilleasettaja Pukkilan mukaan nimetty Talo Pukkila on näyttävä puurakenteinen atrium-mallinen talo. Talo on suunniteltu yhteen tasoon, joka soveltuu hyvin sekä pariskunnalle että lapsiperheelle - ja sellaiseen käyttöön tämä kohde myös rakentui. Talon pinnoissa nähdään luonnollisen puun lisäksi myös runsaasti laattapintaa uudenlaisina ja vaikuttavina laatoitusratkaisuina. Laatta valikoitui pintamateriaaliksi sen kestävyyden, ympäristöystävällisyyden ja helppohoitoisuuden ansiosta. 

TONTTI TUTUILTA NURKILTA


Talo Pukkila on Naantalissa koko nuoruutensa viettäneen Matias Ojalan ja hänen perheensä tuleva koti. Ojala etsi ensin Naantalin muilta alueilta vapaata tonttia, mutta sopivaa ei tullut vastaan. Sattumalta Ojala päätyi ajelemaan myös kauniille messualueelle, vaikka ei sieltä tonttia ollut aikonut alunperin hankkia.


Alue kuitenkin miellytti ja peruuntumisen kautta vapautui hieno tontti Ojalan uuden kodin rakennuspaikaksi. Talo Pukkilasta rakentui muuntautumiskykyinen tila kahden aikuisen arkeen, joka säännöllisesti muuttuu myös lapsiperheen kodiksi. Yhdessä tasossa olevat tilat on suunniteltu kestämään aikaa ja niitä on helppo muokata eri tarpeisiin; esimerkiksi lasten huoneet voidaan helposti muuttaa vierashuoneiksi tai työhuoneiksi.

 

Drop S ulkoaltaan kuva

 

 

SUUNNITTELE ALLAS OSAKSI KOKONAISUUTTA

Päänäytteilleasettaja Pukkilan myötä Ojala oli yhteydessä Dropin edustajaan hyvissä ajoin altaan hankintaa ajatellen. Allas suunniteltiin alusta asti osaksi kokonaisuutta ja valintana Drop oli Ojalalle selvä. ”Design ja upotettavuus olivat meille tärkeimmät valintakriteerit”, kertoo Ojala altaan valinnasta. 


Ojalan perheelle oli tärkeä löytää hinta-laatusuhteeltaan sopiva paketti, joka kuitenkin sisältää heille tärkeimmät ominaisuudet. Dropin valikoimasta Matias Ojalan perheelle valikoitui Drop S -malli mustana sekä Drop Design Fire -tulisija. Drop S -mallissa on minimalistinen design ja se on muiden Drop-altaiden tavoin Avainlippu-tunnuksella varustettu, Suomessa suunniteltu ja valmistettu allas. Altaan virtauksista vastaa tässä mallissa neljä 6” hierontasuutinta, jotka takaavat rentouttavat poreet. 


Talo Pukkilassa on iso saunaosasto, josta on suora kulku niin ikään suurelle terassille. Altaan paikka suunniteltiin alusta asti huolella, sillä se haluttiin upottaa täysin. Lopullinen terassi toteutettiin altaan ympärille tämän jälkeen. Terassin päätyyn jätettiin rakentamisen yhteydessä luukku, jonka kautta altaan huoltaminen on helppoa ja vaivatonta.


Yhteistyö Dropin kanssa oli erityisesti Ojalan mieleen. ”Kaupat tehtiin hyvissä ajoin etukäteen ja sovittiin, että soitan kun altaan saa toimittaa. Soitin ja allas oli muutamassa päivässä paikallaan”, kertoo Matias Ojala tyytyväisenä.

 

DROP DESIGN FIRE -TULISIJA LUO TUNNELMAA TERASSILLE


Drop Design Fire on upea tulisija, joka luo elävän tulen tunnelmaa omalle pihalle. Tulisijan voi turvallisesti sijoittaa terassille, laiturille tai vaikka pihakivetykselle. Visuaaliselta ilmeeltään Drop Design Fire -ulkotulisija on suunniteltu mukailemaan Drop-ulkoporealtaiden palkittua designia. Muotoilu on linjakasta ja tulisija monikäyttöinen; sitä voi käyttää ulkona polttopuilla sekä hiilillä. Tulisijan mukana tulee myös neliön mallinen tyylikäs kansi, jonka ansiosta se muuntautuu pöydäksi ja tarpeelliseksi laskutasoksi pihamaalle. Drop Design Fire valmistetaan Suomessa kestävistä materiaaleista ja sillä on muiden Drop-tuotteiden tavoin Avainlippu-tunnus.

Ojalan talon terassilla tulisijan lopullinen sijoituspaikka tulee olemaan altaan vieressä, jossa allas ja tulisija muodostavat muotokieleltään yhtenäisen kokonaisuuden. Myös käytännöllisyys on tässä ratkaisussa läsnä: ensin voi rentoua mukavasti poreissa ja siirtyä sen jälkeen elävän tulen ääreen nauttimaan tunnelmasta. 

 

 


KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään antamalla
tunnuksesi ja salasanasi.

› Uusi asiakas? Rekisteröidy tästä.
› Unohtuiko salasana?