Inspiroidu » Drop By You » Queen's Stone

Queen's Stone

 


Arkkitehdin itselleen suunnittelemassa kodissa on otettu
erityisesti huomioon sijainti merellisessä Loviisassa. Designia ja kontrasteja arvostava pariskunta valitsi mustan Drop S-altaan alaterassilleen.

 

 

MERELLINEN LOVIISA

 

 

Arkkitehti Teppo Pietarinen suunnitteli itselleen ja puolisolleen Marinkalle kodin Loviisan Kuningattarenrantaan. Rakennuksen runkomateriaali on kennoharkkoa, ilman erillistä lämmöneristettä -  ja julkisivut on muurattu poltetusta tummanharmaasta tiilestä. Valittu rakenne on kestävä ja huoltovapaa ja sopii rakennusfysikaalisesti hyvin meren rannalle.

 

Länsipuolen ylemmän kerroksen terassi on lasitettu ja siellä on myös takka, joten terassia voi käyttää aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä. Se on käytännössä 27 neliön suuruinen olohuoneen jatke. Olohuone ja terassit liittyvät toisiinsa avattavilla lasisliukuseinillä. Terassien lattiat ovat säätöjalkojen varaan asennettuja 20 mm paksuja keraamisia laattoja, samaa laattaa, kuin sisätilojen lattioissa.

 

Koti on suunniteltu kahdelle aikuiselle ottaen huomioon työskentelyn kotona sekä aikuisten lapsien ja ystävien vierailut. Suunnittelussa on erityisesti otettu huomioon talon sijainti meren rannassa, Loviisan kuningattarenrannassa. Rakennuksen kahdella säälle voimakkaimmin alttiina olevilla sivuilla on leveät suojaisat terassit. Terassit suojaavat rakennusta sekä auringonpaahteelta että sateelta.

 

”Kohteen nimeksi keksimme Queen’s Stone, koska alue on Kuningattarenranta ja rannassamme on ison pakettiauton kokoinen suojeltu kivi”, Teppo kertoo.

 

 

Kuvat: Ilona Savola PhotographyNOPEA PÄÄTÖS MESSUKODISTA

 

Päätös messukodista syntyi, kun Teppo ja Marinka huomasivat Loviisan tonttien hakuajan loppuvan reilun kahden viikon päästä. Tässä lyhyessä ajassa oli saatava valmiiksi luonnokset muiden työkiireiden ohella. Tehtävä ei ollut helpoimmasta päästä.

 

”Tontti oli haastava korkeusasemien ja suojeltavan kalliojyrkänteen takia. Projekti on ollut mielenkiintoinen, mutta erittäin haastava mm. tontin rakentamisen ajan, logistiikan ja budjetin suhteen”, kuvailee Teppo.

 

 

Sisustuksessa Teppo ja Marinka halusivat säilyttää heidän oman tyylinsä. Siinä on yhdistetty nykyisiä ja uusia aikaa kestäviä tuotteita ja huonekaluja. Selkeää värimaailmaa höystävät rouheat tiilipinnat ja harkitut värikorostukset tekstiileissä ja taiteessa. Sisustuksen värityksessä ja materiaaleissa ei ole kuitenkaan pyritty seuraamaan viimeisimpiä trendejä. Materiaaleja päättäessä oli tärkeää valita kestävät ja helppohoitoiset materiaalit.

 MUSTA DROP S TUO ARJEN LUKSUSTA ALATERASSILLE


”Pidämme selkeistä kontrasteista ja mustasta. Arvostamme designia.”

Ei siis tule yllätyksenä, että pariskunta valitsi mustan Drop S-altaan tuomaan arjen luksusta kotiinsa. Drop on sijoitettu rakennuksen alaterassille suojaan naapurien katseilta. Altaalle pääsee saunaosaston pukuhuoneen ovesta. Allas on upotettu puoliksi syvennykseen ja ympärille on tehty kestopuuportaat ja tasot.


”Kun puhutaan ulkoaltaista, Dropissa on yksinkertaisesti paras design”, Teppo kiteyttää heidän valintansa.

 

Allaskuvat: @imagez_fi

 


KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään antamalla
tunnuksesi ja salasanasi.

› Uusi asiakas? Rekisteröidy tästä.
› Unohtuiko salasana?