Inspiroidu » Drop By You » Drop-ulkoporeallas edistää urheilijan palautumista

Drop-ulkoporeallas edistää urheilijan palautumista

 

Haastattelimme nuorta Suomen maajoukkueeseen kuuluvaa taitoluistelijalupausta Olivia Liskoa, kenelle Drop-ulkoporeallas tuo avun harjoituksista ja kilpailuista palautumiseen.

 

 

Ulkoporealtaat tuovat ripauksen luksusta arkeen, mutta se ei ole suinkaan ainut hyvä puoli altaissa. Ulkoporealtailla on myös monia terveysvaikutuksia. Poreallas nimittäin hoitaa ja auttaa kehoa sekä mieltä palautumaan. Lämmin höyryävä vesi on etenkin urheilijoille oiva tapa palautua treeneistä ja kilpailuista.

 

Porealtaan lämmin vesi auttaa lihaskireyteen sekä tekee hyvää myös nivelille, verenkiertoelimistölle sekä mielelle. Urheilijoille palautuminen niin fyysisesti, kuin henkisestikin, on erittäin tärkeää suorituskyvyn kehittymistä varten.

 

TAITOLUISTELIJAN MIETTEET DROP-ALTAAN HYÖDYISTÄ


Haastattelimme nuorta Suomen maajoukkueeseen kuuluvaa taitoluistelijalupausta Olivia Liskoa, kenelle Drop-ulkoporeallas tuo avun harjoituksista ja kilpailuista palautumiseen. Olivialla on kotona Drop Lähde-ulkoporeallas.

 

– Käyn noin pari kertaa viikossa rentoutumassa illalla ulkoporealtaassa. Riippuen tietysti kisoista, mutta jos on normaali treeniviikko, niin muutaman kerran viikossa tulee allasta käytettyä, Olivia miettii.

 

Olivia harrastaa yksinluistelua ja käy kuukausittain kilpailuissa niin kansallisella- kuin kansainvälisellä tasolla. Olivian tavoite tälle kaudelle on päästä junioreiden MM-kisoihin sekä vaihtaa sarjaa SM-junioreista senioreihin. Pidemmän aikavälin tavoitteina Olivialla on päästä edustamaan Suomea muun muassa Olympialaisissa.

 

Nuoren naisen arki pyörii kilpailuiden, harjoitusten sekä koulun ympärillä. Erittäin aktiivisen arjen keskellä Drop-allas tuo helpotusta rentoutumiseen. Drop-allas auttaa Oliviaan myös kilpailuihin valmistautumisessa sekä kilpailuista palautumisessa.

 

RENTOUTUMISHETKI ENNEN KILPAILUJA


Haastattelun aikana Olivia oli juuri palannut junioreiden Grand Prix -taitoluistelukilpailuista ulkomailta. Olivia koki ulkoporealtaan tärkeäksi elementiksi, niin kisoista palautumista varten, kuin myös niihin valmistautumista varten.

 

– Olen huomannut, että Drop-allas rentouttaa tosi hyvin. Kun käyn illalla altaassa, niin olo on sen jälkeen tosi virkeä ja on hyvä fiilis lähteä seuraavaan päivään. Tykkään käydä aina kilpailuja edeltävänä iltana altaassa ja kävin myös juuri ennen junioreiden Grand Prix-kilpailuitakin, Olivia tuumaa.

 

 

 

ULKOPOREALLAS AUTTAA PALAUTUMAAN URHEILUSUORITUKSESTA


Ulkoporealtaiden yksi terveysvaikutuksista onkin se, että ne auttavat urheilijoita valmistautumaan henkisesti sekä fyysisesti kilpailuihin. Sen lisäksi, altaiden rentouttava vaikutus on myös oiva apuväline urheilusuorituksen jälkeiseen palautumiseen.

 

– Tykkää käydä iltasin altaassa. Se on niin rentouttavaa varsinkin nyt syksyn viilenevinä ja pimenevinä iltoina, kun laittaa altaan valot päälle ja voi olla rennosti lämpimässä vedessä. Allas auttaa juurikin palautumiseen ja lihakset rentoutuu. Itseäni se on ainakin auttanut. Koen, että se on myös psyykkisen hyvinvoinnin edistämistä, sillä altaassa oleskelu on niin rentouttavaa, sanoo Olivia.

 

POREALTAAN TERVEYSVAIKUTUKSET URHEILIJAN KEHOLLE JA MIELELLE


Lämmin vesikylpy on optimaalinen tapa treenistä ja kilpailuista palautumiseen sekä niihin valmistautumiseen. Lämpimässä vedessä oleilu rauhoittaa mieltä, kohottaa mielialaa ja parantaa unen laatua. Kylpeminen altaassa kiihdyttää myös aineenvaihduntaa, tehostaa immuunijärjestelmän toimintaa sekä tuo helpotusta lihaskireyksiin.

 

Urheilijalle Drop-allas on oiva valinta edesauttaa palautumista ja helpottaa rentoutumista arjen keskellä. Aktiivinen arki tarvitsee vastapainoksi myös lepohetkiä. Drop-allas hellii kehoa ja mieltä urheilijan aktiivisen arjen keskellä.

 

Tutustu Drop-altaisiin

 

KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään antamalla
tunnuksesi ja salasanasi.

› Uusi asiakas? Rekisteröidy tästä.
› Unohtuiko salasana?