Inspiroidu » Drop By You » Villa Havu

Villa Havu

 

Villa Havu on asukkaidensa unelmien koti. Lapsiperheen arki huomioiden pinnoista haluttiin mahdollisimman kulutusta kestävät. Kotimaisuus näkyy Villa Havussa runko- ja pintamateriaalien lisäksi niin kiintokalusteissa, kivipintojen työstöissä, irtokalusteissa, verhoissa, äänentoistossa, taiteessa kuin vuoteissakin.

 

 

UNELMIEN KOTI LAPSIPERHEELLE

 

Villa Havu on nelihenkisen perheen koti Loviisan Kuningattarenrannassa. Kaunis koti on tarkoitettu sekä vakituiseen asumiseen kuin vapaa-aikaan, eikä erillistä kesämökkiä näin tarvita.

 

Kuningattarenrannan rakennukset on sijoitettu tontille tarkasti säilyttävien puiden ja suojeltujen louhikoiden lomaan. Piha on valaistu häikäisemättömästi ja vain kulkualueiden osalta, sekä louhikkoja korosten. Rantaan jää tasainen nurmialue ja rantaniitty, johon meri saa rauhassa tulvia.

 

”Ihastuimme etelään avautuvaan merenrantatonttiin kivilouhikkoineen lähellä pienen kaupungin palveluita ja alle tunnin ajoetäisyyteen pääkaupungista. Projekti kaikkineen on ollut raskas mutta opettavainen ja lopputulos palkitsee. Tämä koti täyttää meille kaikki asumisen haaveet”, kertoo Villa Havun asukas.

 

Loviisassa perhettä viehätti mm. kaunis, vanha arkkitehtuuri sekä pääkaupungin läheisyys.

 

”Loviisa on pieni, sympaattinen kaupunki merenrannassa lähellä pääkaupunkia. Myös kaunis, vanha arkkitehtuuri ihastuttaa.”

 

 

MODERNI HIRSITALO

 

 

Villa Havu on asukkaidensa unelmien koti ja lapsiperheen arki huomioiden pinnoista haluttiin mahdollisimman kulutusta kestävät. Kotimaisuus näkyy Villa Havussa runko- ja pintamateriaalien lisäksi niin kiintokalusteissa, kivipintojen työstöissä, irtokalusteissa, verhoissa, äänentoistossa, taiteessa kuin vuoteissakin.

 

”Halusin esitellä kohteessa suomalaisten yritysten osaamista, innovatiivisuutta ja käsityötaitaitoja. Näistä hyvä esimerkki on Saari-keittiöiden omalla tehtaalla Suomessa valmistetut täysin mittatilauksena toteutetut kiintokalusteet sekä Louhi Stonesin työstämät haastavat kivileikkuut talojen kaikissa tasoissa sekä altaissa. Kotimaiset yritykset Timberwisesta Hollolan Viiluun ja Laminaattiin valmistivat tehtaillaan Suomessa kohteeseen tuotteita, joita heillä ei ollut aiemmin valikoimissaan. Olen saanut inspiroituneena seurata koko tiimin innovatiivista panostusta ja tämä on juuri se olennainen yksityiskohta, miksi olen kohteesta erityisen ylpeä”, kertoo kohteen sisustuksen suunnitellut Laura Seppänen LS Design Agencysta.

 

Villa Havun sisustus on suunnittelija Laura Seppäsen tulkinta modernista hirsitalosta. Modernius sidotaan usein puhtaisiin teräviin linjoihin, niukkaan väripalettiin ja minimalistiseen muotoiluajatteluun. Laura halusi kuitenkin osoittaa, että myös kauttaaltaan puulla päällystetty tila voi olla moderni ja että modernikin tila voi olla lämmin, kotoisa ja materiaaleiltaan runsas.

 


Kuvat: Krista KeltanenSAUNAN TERASSILLE VALIKOITUI DROP S -ULKOALLAS

 

Drop upotettiin saunan terassiin suojellun kivilouhikon kupeeseen. Altaasta on upea näkymä merelle ja Loviisaan vanhaan kaupunkiin. Saunan terassia ja allasta kiertävä lasikaide suojaa myös syksyn tuulelta ja talven tuiskeelta.

 

”Meidän mielestämme Drop ehdottomasti markkinan upein allas designiltaan.”

 


Allaskuvat: @imagez_fi

 


KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään antamalla
tunnuksesi ja salasanasi.

› Uusi asiakas? Rekisteröidy tästä.
› Unohtuiko salasana?