Inspiroidu » Drop By You » Lounatuulen Tiira

”Lounatuulen Tiiran" Vuolle-allas integroitiin terassiin kiinteäksi osaksi ympäröivää kallioluontoa.

 

”Lounatuulen Tiira” kuuluu kahden ekologisen paritalon kokonaisuuteen.

 

ASUNTOMESSUT OSANA HISTORIALLISTA NÄYTTÄMÖÄ 

 


Naantalin kesän 2022 Asuntomessut järjestetään Lounatuulen historiallisissa maisemissa Luonnonmaan saarella. Kesäinen Naantali kutsuu kävijän messujen lisäksi nauttimaan luonnosta, tapahtumista sekä monipuolisesta kesätekemisestä messukohteisiin tutustumisen lomassa. Asuntomessut tarjoilevat käyntikohteita moneen makuun ja tyyliin, joista kaikille yhteistä on luonnon läsnäolo ja ympäröivä kallioluonto. Viidessä upeassa ja erilaisessa kohteessa nähdään myös tyylikkäät Drop-altaat, joista tässä tutustutaan ”Lounatuulen Tiiran” Vuolle-malliin.

 

Kesän 2022 Naantalin Asuntomessualue sijaitsee Lounatuulen historiallisissa maisemissa, joissa on ollut asutusta jo keskiajoilta lähtien. Lounatuuli on rakentunut kauniille Luonnonmaan saarelle, joka alun perin on koostunut kahdesta erillisestä saaresta. Maanpinnan kohoamisen seurauksena Luonnonmaasta tuli yhtenäinen saari, johon kuljettiin Naantalista pitkään vesiteitse. Aiemmin Naantalin maalaiskuntaan kuulunut saari liitettiin kaupunkiin vuonna 1964. 


Luonnonmaalla sijaitsee myös tasavallan presidentin kesäasunto, Kultaranta, joka siirtyi valtion omistukseen vuonna 1922. Alueella on myös kaunis puistoalue, jossa järjestetään taidenäyttelyitä. Naantalissa järjestetään paljon opastettuja kierroksia vanhassa kaupungissa sekä luostariaikaisessa kirkossa. Voit siis hyvin yhdistää messuvierailuusi samalla kiehtovaa paikallishistoriaa. Myös Naantalin museo ja Casa Haartman -taiteilijakoti ovat vierailun arvoisia kohteita. Lapsiperheitä houkuttelee Naantaliin kesä toisensa jälkeen muumifanien suosikkikohde, Muumimaailma. 


Kesän messujen aikaan Naantali sykkii myös muita tapahtumia ja ihastuttavia käyntikohteita: voit osallistua perinteisille Unikeonpäiville heinäkuun lopussa tai hypätä pyörän selkään ja polkaista alueen kiinnostaville rengasreiteille. Varaa siis vierailuusi riittävästi aikaa, jotta ehdit messukäynnin lisäksi nauttia myös Naantalin monipuolisesta tarjonnasta.

”LOUNATUULEN TIIRA” ON YKSI MESSUALUEEN KIINNOSTAVISTA KÄYNTIKOHTEISTA 


Kesän 2022 Asuntomessut tarjoilevat niin ikään monipuolisen kattauksen erilaisia kohteita tutkittavaksi. Alue on tänä vuonna hieno kokonaisuus erilaisia tyylejä, kiinnostavia kohteita, perinteikkyyttä ja trendejä, erilaisia materiaaleja ja pintoja sekä upeita pihatoteutuksia luonnon teemoja mukaillen. Messualueen inspiraation lähteenä ovat toimineet ympäröivä saaristoluonto sekä metsäinen kalliomaisema. 


”Lounatuulen Tiira” kuuluu kahden ekologisen paritalon kokonaisuuteen, joiden avopatioilta ja terasseilta asukkaat voivat nauttia ympäröivästä luonnosta sekä avautuvasta merinäköalasta. ”Lounatuulen Tiiraan” muuttava Heikki Hallanoro kertoo suunnitelleensa asuntonsa valmiin pohjaratkaisun puitteissa ja tehneensä toiveisiinsa sopiva muutoksia. ”Rakennuttajan puolesta tuli raamit, joihin saimme itse vaikuttaa ja valita toiveisiimme sopivia sisustusratkaisuja”, kertoo Hallanoro. Messuilla nähdään kuitenkin vielä kohde, joka muovautuu perheen omilla sisusturatkaisuilla ja -tyyleillä omaksi kodiksi yksilöllisine ratkaisuineen vasta messujen jälkeen. 


Paritalot ovat kytketty toisiinsa autokatoksella ja terasseilla on betoniseinä välissä. Viereiseen ”Neljäs Tiira” -kohteen terassille valikoitui Drop-allas ja allas tuli sitä kautta myös Hallanoron kotiin. ”Allasta varten oli varaus, jonka myötä päätimme myös sellaisen hankkia. Naapurissa asuva Päivi ja Jouni Kaivola olivat hankkineet terassilleen Drop-altaan ja kuuntelimme heidän suosittelujaan”, kertoo Heikki Hallanoro. ”Neljäs Tiira” -asuntoon muuttava Päivi Kaivola on sisustusalan ammattilainen, joka on työskennellyt sisustussuunnittelun parissa yli 20 vuotta. ”Luotimme Päivin mielipiteeseen ja hankimme samanlaisen altaan omalle terassillemme”, jatkaa Hallanoro.

 SUUNNITTELE ALTAAN SIJOITUSPAIKKA HUOLELLISESTI 


Altaan sijoituspaikka kannattaa suunnitella huolella käyttömukavuuden ja turvallisuuden kannalta. Sijoituspaikaksi tulisi valita mahdollisimman avoin paikka, sillä puista tippuvat lehdet ja muu lika päätyvät muuten helposti altaaseen kylpyhetkien aikana. Asennuksessa on huomioitava, että allasta ei saa laskea yläreunan varaan vaan se tulee asentaa ja säilyttää runkonsa varassa.


”Halusimme ehdottomasti, että allas upotetaan täysin reunoja myöden, jotta kulku sinne olisi mahdollisimman helppoa. Meille oli myös tärkeää, että Drop on kotimainen tuote. Jos jotain ongelmia joskus tulisi, niin pidän siitä, että apua on tarvittaessa lähellä”, Heikki Hallanoro kertoo heille tärkeistä asioista altaan valinnan suhteen. 

 

DROP VUOLLE -ALLAS TARJOILEE HELLIVIÄ HIERONTAHETKIÄ KAHDEKSALLE KYLPIJÄLLE


Altaaksi valikoitui Drop Vuolle -allas, jossa on hierontapaikat neljälle ja yhteensä 32 hierontasuutinta. Samaan aikaan altaaseen mahtuu kahdeksan henkilöä. Vuolle-malli on muiden Drop altaiden tavoin suunniteltu sekä valmistettu Suomessa ja sillä on Avainlippu-tunnus. 


Altaan suunnittelussa tuli ottaa huomioon asunnon sijainti kalliorinteessä, jonka myötä terassi on ylhäällä. Asunto on yksitasoinen ja seisoo osittain pilareiden varassa. Drop haluttiin upottaa täysin, joka onnistui helposti terassin alla olevan vapaan tilan ansiosta. Myös huoltoluukku saatiin tähän samaan tilaan. Allas haluttiin kompaktin kokoiselle vilvoitteluterassille, johon pääsee suoraan saunaosastolta. 


Drop-altaat toimitetaan joustavasti kohteisiin sopimuksen mukaan. Hallanoro kertoo sopineensa Dropin toimituksesta erittäin joustavasti ja prosessi sujui ongelmitta. ”Soitin Dropin myyjälle ja tilasin altaan. Minun ei tarvinnut tehdä muuta ja asiat hoituivat erittäin sujuvasti. Sovittuna ajankohtana Drop ilmaantui terassille”, Hallanoro kertoo tyytyväisenä. ”Ei ole mitään valittamista, kaikki on mennyt kuten sovittiin”, Heikki Hallanoro jatkaa vielä lopuksi.

 


 

 

 


KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään antamalla
tunnuksesi ja salasanasi.

› Uusi asiakas? Rekisteröidy tästä.
› Unohtuiko salasana?