USein kysyttyä

Usein kysyttyä
Voiko Drop-allasta käyttää talvella?

Suosittelemme, että sähkölämmityksellä varustettuja Drop-altaita käytettäisiin talvellakin - onhan Drop-altaat tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön. Sähköisellä ylläpitolämmityksellä toimivan altaan tekniikka on turvassa pakkaselta koko rungon eristyksen sisällä.

 

Tärkein asia altaan talvehtimisessa on, että putket ja tekniikka eivät pääse jäätymään missään vaiheessa.

 

Kamiinalla lämmitettävää allasta voi käyttää normaalisti talvellakin. Allasta tyhjennettäessä on ainoastaan kiinnitettävä erityistä huomiota, että vettä ei jää putkistoihin tai kamiinaan. Huomioithan, että talvella lämmitys kestää hieman normaalia pidempään.Pidä eristekansi aina suljettuna ja lukittuna, kun allasta ei käytetä.

 

Mitkä ovat sähkölämmitteisen Drop-ulkoporealtaan sähkökustannukset?

Peruskäytössä sähkölämmitteiset Drop-altaat yhdessä huippuluokkaisten eristyksiemme kanssa kuluttavat lämmitykseen sähköä noin 3000-4000 kWh vuodessa.

Kuinka kauan kestää, että vesi lämpenee haluttuun lämpötilaan?

Kamiina 35 kW: 1-2 h

3 kW sähkölämmitin: lämmittää vettä noin 1-2 astetta tunnissa.

6 kW sähkölämmitin: lämmittää vettä noin 3-4 astetta tunnissa.

 

Sähkölämmitteiset aaltaat ovat tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön, joten sinun ei tarvitse usein lämmittää allasta kylmästä vedestä (noin 5 asteesta) haluttuun lämpötilaan. Lämmität altaan vain silloin, kun otat sen ensimmäisen kerran käyttöön ja veden vaihdon yhteydessä.

Mitkä ovat Drop-ulkoporealtaan lämmitysmuodot?

Drop-allas taipuu todella moneen eri tarpeeseen. Lämmitysmuodon valinta on tärkein valinta ulkoallasta hankkiessa. Sen kohdalla voi pohtia, mikä olisi itselleen helpoin ja miellyttävin vaihtoehto sekä sijoitetaanko allas esim. mökille vai kotipihaan.

 

Kamiina – Drop Black Box on tehokas 35kW uutuuskamiina, jolla allasveden saa lämpimäksi n. kahdessa tunnissa. Kamiina on valmistettu kestävästä merialumiinista ja sitä voidaan käyttää myös meri- tai järviveden kanssa.

 

Sähkölämmitys – 3 kW tai 6 kW sähkölämmittimellä allasta voidaan pitää aina valmiina kylpyhetkiin, jolloin altaan vesi on aina halutussa lämpötilassa. Peruskäytössä sähkölämmitteiset Drop-altaat yhdessä huippuluokkaisten eristyksiemme kanssa kuluttavat lämmitykseen sähköä noin 3000-4000 kWh vuodessa.

Paljonko Drop-allas painaa?

Pisara –palju: 135 kg
Lähde –ulkoporeallas: n. 250 kg
Vuolle –ulkoporeallas: n. 300 kg

Drop-altaan kansi painaa n. 25 kg. Painot ovat ilmoitettu ilman vettä. Altaan alustan tulee kestää vajoamatta tai muuttumatta 2500 kg paino.

 

Asentaminen

 

Kuinka paljon Drop-allas tarvitsee sähköä?

Lampi ja Lähde 3 kW sähkölämmityksellä ja ilman lisävarusteita tarvitsevat 1 x 16A. Vuolle sekä Lampi ja Lähde lisävarusteilla tarvitsevat 3 x 16A.

Kuinka Drop-allas täytetään vedellä? Kuinka paljon vettä mahtuu altaaseen?

Drop-allas ei tarvitse erillistä vesiliitäntää, sillä se voidaan täyttää esim. puutarhaletkulla.

Altaan tilavuus on 1830 l. Käytännössä altaaseen täytetään kuitenkin vain 1000 – 1500 litraa vettä.

Miten Drop-allas toimitetaan?

Allas toimitetaan perälavallisella kuorma-autolla pystyasennossa asiakkaan ilmoittamaan toimitusosoitteeseen tai niin lähelle toimitusosoitetta, kuin kuorma-autolla on mahdollista. Kuljettaja laskee paketin pumppukärryjen avulla. Allaspaketti on pystyasennossa kuljetuslavan päällä.

 

Rahtipainoa allaspaketilla on noin 135 kg – 300 kg riippuen varusteista.

Mihin drop-allas kannattaa sijoittaa ja millaisen pohjan se vaatii?

Altaan sijoitus tulee suunnitella hyvin käyttömukavuuden ja turvallisuuden kannalta. Allas kannattaa sijoittaa avoimelle paikalle, mikäli mahdollista. Puista tippuvat lehdet ja muu lika päätyvät muuten helposti allasveteen kylpyhetkien aikana. Tiheään asutulla alueella on hyvä ottaa myös naapurit huomioon.

 

Allas tulee asentaa ja säilyttää runkonsa varassa. Allasta ei saa laskea yläreunan varaan, eikä yläreuna saa jäädä kantamaan esim. terassia vasten. Sokkelikaista toimii kapilaarikatkona maan ja rungon välissä. Alustan pitää olla tasainen, kantava ja vaakasuorassa. Soveltuvin alusta on betoni, sora, puu tai jokin muu kova alusmateriaali. Alustan tulee kestää vajoamatta tai muuttumatta 2500 kg paino. Huomioithan roudan vaikutuksen perustuksia suunnitellessa.

Jokainen kohde on suunniteltava tilanteen ja paikan mukaan. Suunnitelmat ovat suuntaa antavia esimerkkejä asentamisesta.

 

Vedenhoito

 

Miksi Drop-altaaseen ei saa suolavesijärjestelmää?

Toisin kuin yleensä luullaan suolavesijärjestelmä ei ole klooriton vaihtoehto. Suolavesijärjestelmä tuottaa stabiloimatonta klooria tai bromia veden puhdistukseen. Stabiloimattoman kloorin teho laskee nopeasti, kun se altistetaan auringon UV-säteilylle. Suolaveden muuttuminen klooriksi nostaa myös altaan pH:ta, joten voidaan tarvita suurempia määriä pH: ta laskevia tuotteita pitämään se turvallisella tasolla.

 

Suolavesijärjestelmää markkinoidaan usein helppokäyttöiseksi. Todellisuudessa suolavesijärjestelmän käynnistäminen voi viedä kauemmin kuin tavanomaisen vedenhoitojärjestelmän, koska suolan muuntaminen klooriksi tai bromiksi vie aikaa. Elektrolyysiprosessi voi kestää 72 tuntia riittävän desinfiointiaineen luomiseksi. Perinteisellä shokkikloorauksella pääset kylpemään vartin päästä vedenvaihdosta.

 

Drop-allas asennetaan usein terassiin upotettuna. Altaasta voi luonnollisesti roiskua vettä terassille ja suolavesijärjestelmällä puhdistettu vesi voi aiheuttaa terassiin vaurioita ja läiskiä suolan vaikutuksesta. Perinteisillä puhdistustavoilla tätä ei pääse käymään. Yksi suolavesijärjestelmän heikkouksista onkin juuri suolan korroosiovaikutus altaan laitteistolle, joka lyhentää altaan laitteiston käyttöikää.

Mitä otsonointijärjestelmä tekee?

Otsonointijärjestelmä tuottaa voimakasta oksidanttia, joka desinfioi kylpyveteen kertyviä bakteereja ja mikrobeja. Otsoonin vaikutus muistuttaa UV-järjestelmää, joka on vakiovaruste jokaisessa sähkölämmitteisessä allasmallissamme. Yhdessä käytettynä minimoidaan kemikaalien käyttötarve, joten otsonaattori on suositeltava lisävaruste etenkin herkkäihoisille.

 

Järjestelmä asennetaan valmiiksi tehtaalla ja sen käyttöikä on noin 3-4 vuotta käytöstä riippuen, jonka jälkeen se tulee vaihtaa uuteen.

Kuinka Drop-allas tyhjennetään?

Valikoimassa olevat Drop-altaat tyhjennetään tyhjennyspumpun avulla. Varmistathan ennen altaan tyhjentämistä, että tulipesässä ei ole pienintäkään hiillosta. Tyhjennä kamiina tuhkasta ja sen jälkeen allas vedestä. Kamiina tulee myös tyhjentää vedestä sen omasta poistoventtiilistä.

HUOM! Jos altaan vedessä käytetään kemikaaleja, vesi täytyy johtaa viemäriverkkoon!

Onko mahdollista pitää vesi puhtaana ilman klooria?

Kyllä, esimerkiksi kloorittomilla altaanhoitoaineilla, kuten aktiivihapella.

Kuinka allasvesi pidetään puhtaana?

Jos altaan vettä ei vaihdeta jokaisen käyttökerran jälkeen, kuten esim. kamiinalla lämmitettävissä altaissa, täytyy huolehtia altaan hygieenisyydestä.

Allas vaatii aina hieman hoitoa ja huolenpitoa, jotta se pysyy raikkaana ja puhtaana. Suodatin- ja UV-järjestelmä ei riitä yksistään pitämään kaikkia bakteereja poissa.

Vaihda altaan vesi noin 3 kertaa vuodessa, käytön mukaan.
Vaihda suodatinpallot noin kerran vuodessa.
Säädä veden pH-arvoa tarvittaessa. Lisää säännöllisesti, esim. viikoittain klooritabletteja tai aktiivihappirakeita altaaseen.
Peseydy aina ennen altaaseen menoa.

KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään antamalla
tunnuksesi ja salasanasi.

› Uusi asiakas? Rekisteröidy tästä.
› Unohtuiko salasana?