Usein kysyttyä

Tälle sivulle on koottu usein kysyttäjä kysymyksiä ja vastauksia niihin. Mikäli et löytänyt vastausta kysymykseesi, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Yleistä Dropista

Suosittelemme, että sähkölämmityksellä varustettuja Drop-altaita käytettäisiin talvellakin - onhan Drop-altaat tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön. Sähköisellä ylläpitolämmityksellä toimivan altaan tekniikka on turvassa pakkaselta koko rungon eristyksen sisällä.

Tärkein asia altaan talvehtimisessa on, että putket ja tekniikka eivät pääse jäätymään missään vaiheessa. 

Kamiinalla lämmitettävää allasta voi käyttää normaalisti talvellakin. Allasta tyhjennettäessä on ainoastaan kiinnitettävä erityistä huomiota, että vettä ei jää putkistoihin tai kamiinaan. Huomioithan, että talvella lämmitys kestää hieman normaalia pidempään.

Pidä eristekansi aina suljettuna ja lukittuna, kun allasta ei käytetä.

Sähkönkulutus riippuu muun muassa altaan eristyksistä, käyttöasteesta, säästä ja sähkösopimuksestasi. Sähkölämmitteiset Drop-altaat yhdessä huippuluokkaisten eristyksiemme kanssa kuluttavat sähköä vain noin 1€ päivässä, kun vettä pidetään ympäri vuoden 37-asteisena ja laitteistoa päällä ympäri vuorokauden.

Kamiina 35 kW: 1-2 h

3 kW sähkölämmitin: lämmittää vettä noin 1-2 astetta tunnissa.

6 kW sähkölämmitin: lämmittää vettä noin 3-4 astetta tunnissa.

Sähkölämmitteiset altaat ovat tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön, joten sinun ei tarvitse usein lämmittää allasta kylmästä vedestä (noin 5 asteesta) haluttuun lämpötilaan. Lämmität altaan vain silloin, kun otat sen ensimmäisen kerran käyttöön ja veden vaihdon yhteydessä.

Drop-allas taipuu todella moneen eri tarpeeseen. Lämmitysmuodon valinta on tärkein valinta ulkoallasta hankkiessa. Sen kohdalla voi pohtia, mikä olisi itselleen helpoin ja miellyttävin vaihtoehto sekä sijoitetaanko allas esim. mökille vai kotipihaan.

Kamiina – Drop Black Box on tehokas 35kW uutuuskamiina, jolla allasveden saa lämpimäksi n. kahdessa tunnissa. Kamiina on valmistettu kestävästä merialumiinista ja sitä voidaan käyttää myös meri- tai järviveden kanssa.

Sähkölämmitys – 3 kW tai 6 kW sähkölämmittimellä allasta voidaan pitää aina valmiina kylpyhetkiin, jolloin altaan vesi on aina halutussa lämpötilassa. Yhdessä eristyksien kanssa sähkönkulutus saadaan erittäin matalaksi, noin 1 € / päivä.

Pisara –palju: 135 kg
Lähde –ulkoporeallas: n. 250 kg
Vuolle –ulkoporeallas: n. 300 kg

Drop-altaan kansi painaa n. 25 kg. Painot ovat ilmoitettu ilman vettä. Altaan alustan tulee kestää vajoamatta tai muuttumatta 2500 kg paino.

Asentaminen

Lampi ja Lähde 3 kW sähkölämmityksellä ja ilman lisävarusteita tarvitsevat 1 x 16A.

Vuolle sekä Lampi ja Lähde lisävarusteilla tarvitsevat 3 x 16A.

Drop-allas ei tarvitse erillistä vesiliitäntää, sillä se voidaan täyttää esim. puutarhaletkulla.

Altaan tilavuus on 1830 l. Käytännössä altaaseen täytetään kuitenkin vain 1000 – 1500 litraa vettä.

Allas toimitetaan perälavallisella kuorma-autolla pystyasennossa asiakkaan ilmoittamaan toimitusosoitteeseen tai niin lähelle toimitusosoitetta, kuin kuorma-autolla on mahdollista. Kuljettaja laskee paketin pumppukärryjen avulla. Allaspaketti on pystyasennossa kuljetuslavan päällä.

Rahtipainoa allaspaketilla on noin 135 kg – 300 kg riippuen varusteista.

Altaan sijoitus tulee suunnitella hyvin käyttömukavuuden ja turvallisuuden kannalta. Allas kannattaa sijoittaa avoimelle paikalle, mikäli mahdollista. Puista tippuvat lehdet ja muu lika päätyvät muuten helposti allasveteen kylpyhetkien aikana. Tiheään asutulla alueella on hyvä ottaa myös naapurit huomioon.

Allas tulee asentaa ja säilyttää runkonsa varassa. Allasta ei saa laskea yläreunan varaan, eikä yläreuna saa jäädä kantamaan esim. terassia vasten. Sokkelikaista toimii kapilaarikatkona maan ja rungon välissä. Alustan pitää olla tasainen, kantava ja vaakasuorassa. Soveltuvin alusta on betoni, sora, puu tai jokin muu kova alusmateriaali. Alustan tulee kestää vajoamatta tai muuttumatta 2500 kg paino. Huomioithan roudan vaikutuksen perustuksia suunnitellessa.

Jokainen kohde on suunniteltava tilanteen ja paikan mukaan. Suunnitelmat ovat suuntaa antavia esimerkkejä asentamisesta.

Veden hoito

Toisin kuin yleensä luullaan suolavesijärjestelmä ei ole klooriton vaihtoehto. Suolavesijärjestelmä tuottaa stabiloimatonta klooria tai bromia veden puhdistukseen. Stabiloimattoman kloorin teho laskee nopeasti, kun se altistetaan auringon UV-säteilylle. Suolaveden muuttuminen klooriksi nostaa myös altaan pH:ta, joten voidaan tarvita suurempia määriä pH: ta laskevia tuotteita pitämään se turvallisella tasolla.

Suolavesijärjestelmää markkinoidaan usein helppokäyttöiseksi. Todellisuudessa suolavesijärjestelmän käynnistäminen voi viedä kauemmin kuin tavanomaisen vedenhoitojärjestelmän, koska suolan muuntaminen klooriksi tai bromiksi vie aikaa. Elektrolyysiprosessi voi kestää 72 tuntia riittävän desinfiointiaineen luomiseksi. Perinteisellä shokkikloorauksella pääset kylpemään vartin päästä vedenvaihdosta.

Drop-allas asennetaan usein terassiin upotettuna. Altaasta voi luonnollisesti roiskua vettä terassille ja suolavesijärjestelmällä puhdistettu vesi voi aiheuttaa terassiin vaurioita ja läiskiä suolan vaikutuksesta. Perinteisillä puhdistustavoilla tätä ei pääse käymään. Yksi suolavesijärjestelmän heikkouksista onkin juuri suolan korroosiovaikutus altaan laitteistolle, joka lyhentää altaan laitteiston käyttöikää.

Valikoimassa olevat Drop-altaat tyhjennetään tyhjennyspumpun avulla.

Kamiinalla varustetuissa altaissa on edelleen pohjatulppa sekä veden poistoputki altaan sivussa. Varmistathan ennen altaan tyhjentämistä, että tulipesässä ei ole pienintäkään hiillosta. Tyhjennä kamiina tuhkasta ja sen jälkeen allas vedestä. Kamiina tulee myös tyhjentää vedestä sen omasta poistoventtiilistä.

HUOM! Jos altaan vedessä käytetään kemikaaleja, vesi täytyy johtaa viemäriverkkoon!

Kyllä, esimerkiksi kloorittomilla altaanhoitoaineilla, kuten aktiivihapella.

Jos altaan vettä ei vaihdeta jokaisen käyttökerran jälkeen, kuten esim. kamiinalla lämmitettävissä altaissa, täytyy huolehtia altaan hygieenisyydestä.

Allas vaatii aina hieman hoitoa ja huolenpitoa, jotta se pysyy raikkaana ja puhtaana. Suodatin- ja UV-järjestelmä ei riitä yksistään pitämään kaikkia bakteereja poissa.

  • Vaihda altaan vesi noin 3 kertaa vuodessa, käytön mukaan.
  • Vaihda suodatinpallot noin kerran vuodessa.
  • Säädä veden pH-arvoa tarvittaessa. Lisää säännöllisesti, esim. viikoittain klooritabletteja tai aktiivihappirakeita altaaseen.
  • Peseydy aina ennen altaaseen menoa.