Ripaus ylellisyyttä arkeen

Inspiroidu » Ajankohtaista » Ripaus ylellisyyttä arkeen

 

 

 

Tiesit varmaan, että Drop Design Poolin ulkoporealtaita voi käyttää ympäri vuoden. Pohjoiseen ilmastoon suunnitellut altaat toimivat kaikkina vuodenaikoina, myös talvella. Jos mielit omaa ulkoporeallasta ensi kevääksi, tilaus kannattaa tehdä nyt – early bird -hintaan. ”Jos haluat vastaanottaa uuden vuoden omassa ulkoporealtaassa, voit varmistaa toimituksen tilaamalla sen nyt”, sanoo Drop Design Poolin kumppanuusjohtaja Arttu Rantala.

Altaiden suosio on noussut pilviin sen jälkeen, kun Drop-designallas sai suomalaisen Vuoden Designteko -palkinnon 2015. Tyylikäs ulkomuoto vetää huomion puoleensa automaattisesti. Korkea laatu, nykyaikainen muotoilu ja helppokäyttöisyys ovat tekijöitä, joiden ansiosta Drop-mallit erottuvat muista ja ovat suosittuja. ”Halusimme luoda yksinkertaisen ja skandinaavisesti pelkistetyn altaan. Täysin kotimainen tuote on lisäksi helppo käyttää”, Rantala toteaa.

 

VOIKO DROP-ULKOPOREALLASTA KÄYTTÄÄ TALVELLA? 

 


Kaikki mallit Drop Pisaraa lukuun ottamatta ovat sähkölämmitteisiä. Valmistaja suosittelee, että altaita käytetään ympäri vuoden, eli myös talvella. Altaiden koko runko on eristetty, joten tekninen laitteisto on suojattu pakkaselta. Talvella on kuitenkin tärkeää huolehtia siitä, etteivät putket ja tekniikka pääse jäätymään.

Jotakuta voi askarruttaa, tuleeko altaan jatkuva käyttö kalliiksi. Sähkönkulutukseen vaikuttavat monet eri seikat, esimerkiksi altaan eristys, käyttöaste ja sää, ja sähkön hintaan vaikuttaa myös omistajan sähkösopimus. ”Neuvon pitämään porealtaan eristekannen aina kiinni ja lukossa, kun allasta ei käytetä. Korkealuokkaisen eristyksen ansiosta sähkölämmitteisten altaiden sähkönkulutuksen kustannus Suomessa on vain 1€/päivä, kun vesi pidetään 37-asteisena ympäri vuoden ja kone on käynnissä ympäri vuorokauden”, Rantala kertoo.

”Altaiden parhaat ominaisuudet tulevat esille erityisesti talvella”, hän lisää. ”Kuvitellaan, että ulkona on 10 asteen pakkanen ja porealtaassa on 36-asteista vettä, se on lyömätön yhdistelmä. Kesällähän voi uida melkein missä vain, mutta lämpimään porealtaaseen pulahtaminen pakkasessa tuntuu sanoin kuvaamattoman hyvältä.”

Porealtaamme ovat muutenkin saaneet kehuja ergonomisuudestaan ja helppokäyttöisyydestään. Taustalla on huolellisesti harkittu ja palkittu muotoilu sekä laadukas tekniikka.

 

 

 

 

 

 

HELPPO ASENTAA

 

 

Drop-altaan paikka kannattaa harkita tarkkaan, jotta sen käyttö olisi mahdollisimman vaivatonta moneksi vuodeksi eteenpäin. Esimerkiksi lehtipuista varisee kylpijöiden ja altaan päälle lehtiä ja muuta roskaa, joka on hyvä ottaa huomioon paikkaa miettiessä.

Tärkein seikka altaan asennuksessa on kuitenkin sen alusta. Betonista, sorasta, puusta tai muusta kovasta materiaalista rakennetun alustan on oltava tasainen, kantava ja vaakatasossa. Alustan tulee myös olla roudankestävä. ”Kunhan alusta on tehty hyvissä ajoin ennen maaperän jäätymistä, itse allas voidaan asentaa vaikka keskellä talvea”, Rantala kertoo.

 

Allas on helppo nostaa valmiin alustan päälle 4–6 henkilön voimin. Käytössä on myös oltava sähköliitäntä, ja sähköasennuksen saa tehdä vain valtuutettu sähköasentaja. Allasta ei saa laskea yläreunan varaan, vaan koko altaan rungon tulee olla alustalla. ”Jos olet epävarma siitä, selviätkö asennuksesta itse, voimme lähettää paikalle valtuutetun huolto- ja asennusyrityksen”, Rantala toteaa.

 

 

VARAA OMA SUOSIKKIMALLISI

 Drop Lähde on yksi suosituimmista altaista, mutta mallistossa on monia muitakin vaihtoehtoja, josta kaikki löytävät varmaan oman suosikkinsa. Uuden altaan toimitusaika on yleensä noin kolme–neljä viikkoa, mutta pandemian ja komponenttien heikon saatavuuden takia toimitusaika on tällä hetkellä noin kuudesta kahdeksaan viikkoa.

”Jos altaan haluaa paikoilleen ennen vuodenvaihdetta, tilauksella alkaa olla kiire. Samoin alustan valmistelulla ennen maaperän jäätymistä. Jos allas halutaan ottaa käyttöön tiettyyn päivään mennessä kevät-/kesäkaudella 2022, suosittelen sen tilaamista tänä syksynä early bird -hintaan. Siten vältyt ryntäykseltä, joka yleensä ajoittuu siihen, kun lumet alkavat sulaa keväällä. Voit tilata altaan jo nyt toimitettavaksi kevään aikana”, Arttu Rantala sanoo.

 


KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään antamalla
tunnuksesi ja salasanasi.

› Uusi asiakas? Rekisteröidy tästä.
› Unohtuiko salasana?