Inspiroidu » Ajankohtaista » Suomalainen laatu ja muotoilu myyntivaltteja maailmalla - Drop hakee voimakasta kasvua ulkomailta

Drop design Pools hakee kasvua ulkomailta

Suomalainen laatu ja muotoilu ovat myyntivaltteja maailmalla - Drop Design Pool hakee nyt voimakasta kasvua myös ulkomailta

 

Turkulainen designulkoaltaita myyvä Drop Design Pool kasvatti myyntiään voimakkaasti viime vuonna – poikkeusoloista huolimatta. Tänä vuonna kasvua haetaan myös ulkomailta, ja tavoitteena on liikevaihdon tuplaaminen.

 

 

Turkulainen designulkoaltaita myyvä Drop Design Pool kasvatti myyntiään voimakkaasti viime vuonna – poikkeusoloista huolimatta. Tänä vuonna kasvua haetaan myös ulkomailta, ja tavoitteena on liikevaihdon tuplaaminen.

 

 Vuosi 2020 oli Drop Design Poolille oli menestys, vaikkei vaikeuksiltakaan vältytty. Designulkoaltaistaan tuttu yritys ylsi myyntiennätyksiin, joita poikkeusolot siivittivät. Kasvua toi epäilemättä suomalaisten halu panostaa oman kodin ja vapaa-ajan asunnon viihtyvyyteen nyt, kun ulkomaanmatkat ovat olosuhteiden pakosta jäissä. Kotimaanmatkailu ja staycation-tyyppinen lomailu ovat kenties tulleet jäädäkseen.

 

– Viime vuosi oli erittäin hyvä ja myynti kasvoi voimakkaasti, vahvistaa Drop Design Poolin toimitusjohtaja Ilkka Haapaniemi.

Samalla yritys kärsi kuitenkin koronan aiheuttamista toimitusvaikeuksista.

 

– Tarjouspyyntöjä tuli ennätysmäärä, mutta komponenttien toimitukset Yhdysvalloista viivästyivät, mikä esti myymästä niin paljon, kuin tilausta olisi ollut.

Koronavuoden vaikeudet alkavat kuitenkin olla takana, ja allasosien toimitukset kulkevat yhä paremmin mannerten välillä.

 

 

KOTIMAISUUS KIINNOSTAA


Kiinnostus ulkoaltailta kohtaan on lisääntynyt lähivuosina muutenkin. Yhä useammassa suomalaispihassa komeilee poreallas tai palju. Veden rentouttavat vaikutukset ovat yleisesti tiedossa: lämmin vesi hoitaa niin mieltä, verenkiertoelimistöä, lihaksia kuin niveliäkin.

 

– Ulkoporealtaalta haetaan paitsi viihtyvyyttä ja tyylikästä muotoilua myös helppokäyttöisyyttä, Haapaniemi tietää.

 

– Sähkölämmitteinen allas on aina käyttövalmis ja sen ylläpitolämmitys kustantaa noin 1 € päivässä. Altaan vesi tulee vaihtaa vain noin kolmesti vuodessa, Ilkka Haapaniemi sanoo.

 

Niin ikään kotimainen laatu ja yrityksen vastuullisuus arvotetaan korkealle. Kaikki Drop Design Poolin sähkölämmitteiset altaat ovat avainlipputuotteita. Ne valmistetaan kotimaisen perheyrityksen Nordic SPAn tehtaalla Salossa.

 

Valmistuksen ja toimitusten vastuullisuuteen panostetaan jatkuvasti enemmän.

 

–  Jokaisen Drop-altaan kuljetuksen hiilidioksidipäästöt on sataprosenttisesti kompensoitu. Lisäksi pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon paikallisia materiaaleja altaiden valmistuksessa. Jatkossa tarkoitus on käyttää myös entistä enemmän kierrätettyjä ja uusiutuvia materiaaleja, Haapaniemi lupaa.

 

Yritys tukee vastuullisuutta myös hyväntekeväisyystyöllä. Loppuvuodesta se lahjoitti altaiden myyntihinnasta 4,5 prosentin osuuden Itämeren suojeluun.

 

 

KASVUA MAAILMALTA


Drop Design Poolin seuraava askel on laajentaa toimintaa kansainvälisesti. Kuluvan vuoden tavoitteena on liikevaihdon kaksinkertaistaminen.

 

Uusina markkinoina mukaan tulevat Saksa, Benelux-maat, Sveitsi, Latvia, Venäjä ja Espanja. Kasvua haetaan myös pohjoismaista, erityisesti Ruotsista ja Norjasta.

 

– Ruotsissa ulkoporealtaiden markkinat ovat suuret. Myimme useita kymmeniä altaita jo ennen kuin yhtäkään allasta oli siellä näytillä, Haapaniemi iloitsee.

 

Drop Design Poolin myyntivaltti on ainutlaatuinen muotoilu. Skandinaavinen, pelkistetty tyyli vetoaa selvästi, ja suomalainen muotoilu tunnetaan kansainvälisestikin.

 

– Suomalainen design kiinnostaa, se on nyt pystytty todistamaan. Dropin muotoilu poikkeaa merkittävästi muista ulkoaltaista, joten ne erottuvat markkinoilla edukseen.

 

Drop-altaat viehättävät erityisesti laatu- ja tyylitietoista kuluttajaa niin Suomessa kuin ulkomailla. Altaiden muotoilu on itsessään kaunis, minkä lisäksi ne on mahdollista sulauttaa ympäristöön entistäkin hillitymmän kokonaisuuden saavuttamiseksi. Altaan voi upottaa terassiin tai verhoilla haluamallaan materiaalilla.

 

Niin ikään uusi tekniikka takaa entistä paremmat mahdollisuudet maailmalla menestymiseen.

 

– Allasmallistomme tekniikka on käytössä maailmanlaajuisesti, joten varaosia saa helposti mistä vain.

 

 

 

Drop Design Pool Oy on vuodesta 2015 toiminut suomalainen designyritys, joka myy ulkoaltaita ja -tulia. Pisaranmallinen Drop-allas on suomalaisen suunnittelijan Nikolai Ruolan käsialaa. Yritys sai vuonna 2015 Suomalaisen Työn Liiton myöntämän Vuoden Designteko -palkinnon. Sen liikevaihto vuonna 2020 oli 2,7 miljoonaa euroa, ja se työllistää yhdeksän henkilöä.

 

KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään antamalla
tunnuksesi ja salasanasi.

› Uusi asiakas? Rekisteröidy tästä.
› Unohtuiko salasana?