ulkoporeallas, Drop-allas, Asuntomessut, Tuusula 2020

Drop-ulkoporeallas viidessä kohteessa Tuusulan Asuntomessuilla

Tänä vuonna asumisen suurtapahtuma Asuntomessut järjestettiin Tuusulan Rykmenttipuistossa. Uusi asuinalue on yksi pääkaupunkiseudun suurimmista aluerakentamishankkeista, jossa nähtävillä oli tämän hetken rakentamisen ja sisustamisen kuumimmat trendit. Yleisölle avoimia messukohteita Asuntomessuilla oli reilut kolmekymmentä – näistä viiteen oli valittu Drop-ulkoporeallas. Drop on noussut reilussa viidessä vuodessa kotimaisen poreallasmyynnin kärkisijoille. Drop on erityisesti suosiossa muotoilua ja laatua arvostavien rakentajien keskuudessa.

Unelma omasta ulkoporealtaasta toteutui kohteessa Veljesteco

Asuntomessukohde Veljesteco on massiivipuurakenteinen CLT-paritalo, jossa skandinaavinen ja moderni puurakentaminen yhdistyy industrial- sekä loft-henkisiin sisustusratkaisuihin. Nimensä mukaisesti Veljesteco on veljesten rakentama. Paritalon A-puolen omistavat Mia-Riitta ja Janne Lehtonen ja Paritalon B-puolen Jannen veli, Joni Lehtonen.

Mia-Riitta ja Janne Lehtosen perheelle poreallashankinta oli ollut perheen pitkäaikainen unelma, joka päätettiin toteuttaa rakennusmessuprojektin yhteydessä. Porealtaan valintakriteerit olivat Lehtosille selkeät.

– Meillä oli aluksi muutamia vaihtoehtoja, mutta Dropin muotoilu ja kotimaisuus olivat kuitenkin valintamme tärkeimmät syyt. Drop-altaan värit ja muotoilu kun sopivat talomme väreihin ja kokonaisuuteen, Janne Lehtonen tiivistää.

Lehtoset kertovat, että myös altaan asennus ja käyttöönotto onnistui varsin helposti. Lehtosten allas nostettiin nosturilla suoraan oikealle paikalle.

– Vedet kun saimme sisään ja sähköt päälle, niin heti lähti allas toimimaan, naurahtaa Janne Lehtonen tyytyväisenä.

 

Kohteeseen Duplio Aalto haluttiin kotimainen ulkoporeallas

Asuntomessujen toinen näyttävä paritalokohde Duplio Aalto, on tupla harjakattoinen kivitalo, jonka verhoilussa on käytetty reilusti puuta. Kohteen rakentaja Sami Aalto arvostaa kotimaisia tuotteita, joita talon rakentamisessa on pyritty erityisesti suosimaan. Duplio Aallon suojaiselle terassille valittiin Dropin ulkoporeallas.

 

– Olemme koko rakennusprojektin ajan pyrkineet olemaan kotimaisia ja valitsemaan kotimaisia tuotteita. Porealtaan valinnassa Dropin muotoilu sopi parhaiten kohteemme fiilikseen, toteaa kohteen rakentaja Sami Aalto.

Aluksi Aaltojen ulkoporeallas suunniteltiin asennettavaksi tunnelmallisesti kattoterassille, mutta yllättäen  naapuriin ilmestyneen elementtitalon parveke rakennettiin suoraan Aaltojen kattoterassin suuntaisesti. Ulkoporealtaalle päätettiin etsiä uusi suojaisempi paikka, joka löytyikin alakerran terassilta.

– Päätimme siirtää altaan alas lähemmäksi saunaa ja suihkua, nyt kulku altaalle onkin huomattavasti helpompaa, kertoo Sami Aalto tyytyväisenä.

 

Kohteessa Salmiakki pelkkä ulkoporealtaan toiminnallisuus ei riittänyt

Asuntomessujen kohde Jämerä Salmiakki on yksi townhouse-taloryhmän kahdestatoista talosta.
Townhouse-talot ovat kapearunkoisia omakotitaloja, jotka ovat sivuseiniltään kiinni naapurin rajassa. Kohde Salmiakki on suomalais-englantilaisen Hartin perheen itse suunnittelema moderni kivitalo.

Salmiakin rakennusprojektista erityisen teki se, että Hartin perhe asui koko rakentamisen ajan ulkomailla. Talon suunnittelu ja rakentaminen tapahtui etänä ja rakennusprojektiin liittyvää viestintää hoidettiin pääasiassa sähköpostin välityksellä.

Ennen Tuusulan Asuntomessuille rakentamista Hartin perhe oli vieraillut monia kertoja aikaisemmilla Asuntomessuilla ja tutustuneet tätä kautta Drop-altaisiin. Uuden kodin terassille haluttiin talon muotoilua ja tyyliä edustava ulkoporeallas.

– Kuten talostamme voi huomata, meille design on hyvin tärkeää. Meille ei riitä pelkkä porealtaan toiminnallisuus, vaan halusimme porealtaan myös näyttävän mahdollisimman hyvältä. Meistä Dropilla on markkinoiden tyylikkäimmät altaat, John Hart tiivistää.

Hartin perheessä uutta ulkoporeallasta päästiin testaamaan jo ennen Asuntomessujen avautumista.

– Perheemme lapsia oli hyvin vaikea saada auttamaan talon loppusiivouksessa, mutta kun kerroin, että nyt olisi aika siivota poreallas sekä samalla testata sitä, niin silloin olivat lapset välittömästi auttamassa, nauraa Hart.

Tuusulan Asuntomessut keräsivät tänä vuonna lähes 70 000  rakentamisesta ja sisustamisesta kiinnostunutta kävijää. Tuusulan Asuntomessujen yhteydessä juhlittiin myös Asuntomessujen 50-vuotistaivalta.