Oletko haaveillut Drop-altaasta? Tässäpieni tietopaketti altaan ostajalle!

Inspiroidu » Ajankohtaista » Oletko haaveillut Drop-altaasta? Tässäpieni tietopaketti altaan ostajalle!

 

 

Oletko suunnitellut pihallesi Drop-allasta? Kokosimme pienen tietopaketin, jossa on vinkkejä sopivan altaan valintaan sekä vastauksia muutamiin altaaseen liittyviin kysymyksiin.

 

 

OMIIN TARPEISIIN JA KOHTEESEEN SOPIVA LÄMMITYSMUOTO

 

Lämmitysmuodon valinta on tärkein valinta ulkoallasta hankkiessa. Se kannattaa valita kohteen mukaan (esim. sijoitetaanko allas mökille vai kotipihaan). Lämmitysmuodon kohdalla voi pohtia, mikä olisi itselleen helpoin ja miellyttävin vaihtoehto.

 

Perinteisellä puukamiinalla allasveden saa lämpimäksi 1-2 tunnissa. Sähkölämmittimellä tai maalämmöllä allasta voidaan pitää aina valmiina kylpyhetkiin, jolloin altaan vesi on aina halutussa lämpötilassa.

 

 

MITÄ HYÖTYÄ ALTAAN ERISTYKSISTÄ ON?

 

Ulkoaltaisiin on saatavilla nykyään huippuluokkaisia eristyksiä ja niiden valinnassa otetaan huomioon esimerkiksi altaan lämmitysmuoto. Drop-altaisiin saatavilla olevia eristyksiä ovat: koko rungon eristys, altaan pohjaan ruiskutettava polyuretaanieristys (vain kamiinalla varustettuihin altaisiin) sekä altaan kansi.

 

Sähkölämmitteiset altaat yhdessä eristyksien kanssa kuluttavat sähköä vain noin 1€ päivässä, kun vettä pidetään ympäri vuoden 37-asteisena. Lisäksi koko rungon eristyksellä saadaan laitteisto pidettyä lämpimässä tilassa talven ajan altaan ollessa ympärivuotisessa käytössä.

 

Polyuretaanieristys on erinomainen kamiinalla lämmitettävään altaaseen, tai lisäeristykseksi yhdessä koko rungon eristyksen kanssa. Eristykset nopeuttavat altaan lämmittämistä ja vastaavasti hidastaa veden jäähtymistä, kun lämmittäminen on lopetettu.

 

 

MITÄ TULEE OTTAA HUOMIOON ALTAAN SIJOITUKSESSA?

 

Altaan sijoitus tulee suunnitella hyvin käyttömukavuuden ja turvallisuuden kannalta. Allas kannattaa sijoittaa avoimelle paikalle, mikäli mahdollista. Puista tippuva lehdet ja muu lika päätyvät muuten helposti allasveteen kylpyhetkien aikana. Tiheään asutulla alueella on hyvä ottaa myös naapurit huomioon.

 

Jos altaaseen valitaan puukamiina, tulee pitää huoli riittävästä paloturvallisuudesta ja valita altaan sijainti sen mukaan. Terassiin kokonaan, tai osittain upotettavan sähkölämmitteisen altaan kohdalla tulee myös suunnitella ennakkoon huoltoluukku, josta on pääsy altaan tekniikkaan.

 

 

KUINKA ALTAAN VESI PIDETÄÄN PUHTAANA?

 

Allasveden puhtaanapitoa voidaan helpottaa monella tapaa. Suodatinjärjestelmä on helpoin tapa pidentää allasveden käyttöikää. Yhdessä suodatinjärjestelmän ja puhdistusaineiden kanssa voidaan samaa vettä pitää altaassa jopa kuukausia.

 

Monesta altaasta löytyy myös UV-järjestelmä. Sen teho perustuu ultraviolettisäteilyyn, joka tappaa vedessä olevat levät ja vähentää puhdistuskemikaalien tarvetta huomattavasti.

 

Järjestelmien lisäksi altaaseen on kuitenkin hyvä lisätä puhdistusaineita. Aineita on monenlaisia, mutta ne ovat joko kloori- tai aktiivihappipohjaisia. Näiden desinfiointiaineiden lisäksi allasveteen on saatavilla lukuisia muita hoitoaineita kuten: saostus-, levänhoito-, vesirajanpuhdistus- ja pH-arvonsäätöaineita.

 

 

 

VOIKO ALLASTA KÄYTTÄÄ MYÖS TALVELLA?
 

Yhä useimmin ulkoaltaat tulevat ympärivuotiseen käyttöön. Oli lämmitysmuodoksi valittu sitten puukamiina, sähkölämmitin tai maalämpö, onnistuu altaan käyttö myös kovimmillakin pakkasilla. Talvikeleillä altaan lämmöneristys korostuu entisestään niin lämmitysajassa kuin kustannuksissakin.

 

Puukamiinalla talvikäyttö ei eroa juurikaan kesäkelien kylvyistä. Pakkaskeleillä tulee kuitenkin kiinnittää erityishuomiota veden poistamiseen sekä altaasta että kamiinasta.

 

 

Jäikö vielä jokin askarruttamaan altaan hankinnassa? Katso vielä usein kysytyt kysymykset, laita viestiä chatissa tai asiakaspalveluumme: drop@drop.fi

 

 


 

 

 

KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään antamalla
tunnuksesi ja salasanasi.

› Uusi asiakas? Rekisteröidy tästä.
› Unohtuiko salasana?