Tiesitkö tätä porealtaan terveysvaikutuksista?

Inspiroidu » Ajankohtaista » Tiesitkö tätä porealtaan terveysvaikutuksista?

 

 

POREALTAASEEN TAI PALJUUN UPPOUTUMINEN EI OLE VAIN IHANAA AJANVIETETTÄ VAAN AKTIIVINEN TAPA HOITAA KEHOASI JA MIELTÄSI.


Vesiterapia juontaa juurensa vuosisatojen taakse, eikä ihme: ei ole juuri mitään nautinnollisempaa kuin uppoutua lämpimään, höyryävään veteen samalla kun lämmin vesi sulattaa kireydet ja hoitaa mieltä, verenkiertoelimistöä, lihaksia ja niveliä.

 

KEHO KIITTÄÄ KYLPIJÄÄ


Porealtaassa tai paljussa loikoillessasi voit miltei tuntea, miten kudosten hapettuminen paranee, ravintoaineet pääsevät soluihin, aineenvaihdunta kiihtyy ja immuunijärjestelmän toiminta tehostuu. Samalla lämmin vesi sulattaa lihaskireydet ja hellii niveliä. Imunestekierron vilkastuminen tehostaa kuona-aineiden poistumista ja laskee turvotusta. Moni löytää altaasta avun myös päänsärkyyn tai mahdollisiin kroonisiin kipuihin.

 

Merkittävä osa kylpemisen terveysvaikutuksista liittyy veden paineen ja lämmön suotuisiin yhteisvaikutuksiin. Lämpimässä vedessä verisuonet laajenevat, mikä parantaa verenkiertoa ja alentaa verenpainetta. Veden hydrostaattisen paineen ansiosta sydämen syketaajuus on vedessä alhaisempi, sydämen iskutilavuus kasvaa ja se pumppaa yhdellä lyönnillä enemmän verta. Keuhkojen kapasiteetti ja hapen saanti paranevat samasta syystä.

 

PAKOPAIKKA STRESSAANTUNEELLE MIELELLE


Stressaantuneelle mielelle vesi tarjoaa palautumispaikan vailla vertaa. Kylpy on kuin turvallinen syli, jonka huomassa rankasta työpäivästä tai treenistä palautuminen tapahtuu optimaalisella tavalla. Tutkimukset osoittavat kiistatta, miten vedessä oleilu rauhoittaa autonomista hermostoa, vähentää ahdistuneisuutta ja kohottaa mielialaa nostamalla onnellisuutta lisäävien välittäjäaineiden erittymistä. Lämmin kylpy auttaa myös unettomuuteen ja parantaa unen laatua.

 

Altaasta noustessa moni kokee itsensä kuin uudestisyntyneeksi: täydellisen rentoutuneeksi, hyvinvoivaksi ja hetkessä läsnä olevaksi. Ehkä voisitkin pulahtaa altaaseen jo tänään, hengitellä syvään ja helliä arjen kiireissä suorittavaa kehoasi – olet sen ansainnut.

 

TUTUSTU DROP-ALTAISIIN »

 

KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään antamalla
tunnuksesi ja salasanasi.

› Uusi asiakas? Rekisteröidy tästä.
› Unohtuiko salasana?