Inspiroidu » Huoltovinkit » Onko Drop-altaasi valmiina talveen?

Onko Drop-altaasi valmiina talveen?

 

Talvi tulee tänäkin vuonna ja Drop-altaan omistajana sinun on hyvä tietää, kuinka allas talvehtii.

 

 

Talvi tulee tänäkin vuonna ja Drop-altaan omistajana sinun on hyvä tietää, kuinka allas talvehtii. Jos et ole vielä ehtinyt huoltaa allastasi, kannattaa se tehdä ennen kuin kovat pakkaset yllättävät.

 

Altaan säännöllinen huoltaminen on tärkeää, jotta allas pysyy hyvänä ja pitkäikäisenä. Veden vaihto, altaan puhdistaminen, suodatinpatruunan uusiminen sekä altaanhoitotuotteiden täydentäminen ovat hyviä tapoja aloittaa Drop-altaan talvikausi.

 

Oli sinulla sitten sähköllä tai kamiinalla lämmitettävä allas, muutama seikka on hyvä ottaa huomioon ennen talven tuloa. Alta löydät esimerkkejä ja vinkkejä siitä, miten altaan talvehtiminen sujuu erilaisissa tilanteissa ja kuinka vältytään ikäviltä pakkasen aiheuttamilta yllätyksiltä ensi keväänä.

 

 

YLEISIÄ OHJEITA ALTAAN TURVALLISEEN TALVIKÄYTTÖÖN

 

Tärkein asia Drop-altaan talvehtimisessa on, että putket ja tekniikka eivät pääse jäätymään missään vaiheessa.

 

Kannen päälle kertynyt lumi kannattaa tasaisin väliajoin putsata. Paksu lumikerros voi pahimmillaan aiheuttaa jopa kannen rikkoutumisen.

 

Lisäksi altaan ympäristö ja kulkuväylä altaalle kannattaa pitää vapaana lumesta, jotta sen saa halutessaan nopeasti käyttöön sekä kulkeminen altaalle on turvallista. Talvella altaan ympärillä voi olla erityisen liukasta, kun altaasta roiskunut vesi jäätyy.

 

 

DROP-ALLAS YLLÄPITOLÄMMITYKSELLÄ

 

(SÄHKÖLÄMMITIN / LÄMMÖNVAIHDIN)

 

Pidän allasta käytössä ympäri vuoden

 

Ylläpitolämmityksellä varustetussa Drop-altaassa voit pitää suodatinjärjestelmän ja ylläpitolämmittimen avulla allastasi aina valmiina, jolloin myös laitteisto pysyy koko rungon eristyksen sisällä lämpimässä eikä jäätymisestä ole vaaraa. Huomiothan kohteessa varman sähkön saannin, sillä pitkäaikaiset sähkökatkokset voivat aiheuttaa jäätymisen ja laitteistovaurioita.

 

Ennen kuin kovat pakkaset yllättävät, kannattaa allas huoltaa. Veden vaihto, altaan puhdistaminen ja suodatinpatruunan uusiminen sekä altaanhoitotuotteiden täydentäminen ovat hyviä tapoja aloittaa Drop-altaan talvikausi, mikäli viime kerrasta on aikaa. 

 

 

 

Haluaisin tyhjentää altaan talveksi

 

Drop-allas on tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön ja siksi suosittelemmekin, että ylläpitolämmityksellä varustettuja altaita käytettäisiin niin kesällä, kuin talvellakin.

 

Mikäli altaan haluaa kuitenkin tyhjentää talveksi, huomioithan nämä asiat: 

-Altaan tyhjennys uppopumpulla

-Altaan puolelta loput vedet vesi-imurilla pois mitä uppopumppu jättää

-Altaan puolelta jokainen suutin yksi kerrallaan imurilla läpi, jolloin saadaan suuttimien letkut tyhjäksi

-Tämän jälkeen suodatinsäiliö auki ja suodatin/suodatinpallot pois ja säiliö vesi-imurilla täysin tyhjäksi

-Porepumpun yhde auki, sekä pumpun putket ja pumppu imuroidaan tyhjäksi.

-Suodatinpumpun yhde, sekä korkki auki ja imuroidaan tyhjäksi

On erittäin tärkeää, että jokainen letku ja putki, pumput ja suodatinpönttö ovat tyhjät vedestä. Suosittelemme laittamaan kannen päälle vielä esimerkiksi pressun tiukasti päälle, Suomen talvet ovat nykyään sellaisia, että vettä voi tulla vaakasuoraan jolloin sadevesi voi huonolla tuurilla mennä kannen saumakohdasta sisään ja pakkaskeleillä jäätyä.

Jos asiakas tekee tyhjennyksen itse, niin valmistaja/myyjä ei voi ottaa vastuuta että tyhjennys on tehty oikein, eli jos tulee jäätymisvaurioita niin takuu ei niitä korvaa. Talvityhjennys on siis asiakkaan omalla vastuulla.

 

 

DROP-ALLAS KAMIINALLA

 

Drop-allasta voi hyvin käyttää talvellakin pelkällä kamiinalla. Täytä ensin allas yli ylemmän läpiviennin, jolloin vesi pääsee myös kamiinan vesivaippaan. HUOM! Älä ikinä lämmitä kamiinaa ennen kuin olet varma, että vesiraja on ylemmän läpiviennin yli ja vesi pääsee virtaamaan vapaasti kamiinan kierrossa. Huomioithan, että talvella lämmitys kestää normaalia pidempään.

 

Varmistathan ennen altaan tyhjentämistä, että tulipesässä ei ole pienintäkään hiillosta. Tyhjennä kamiina tuhkasta ja sen jälkeen allas vedestä. Kamiina tulee myös tyhjentää vedestä sen omasta poistoventtiilistä. Varmista myös, että letkuihin ei jää vettä. Kamiinaan tai sen letkuihin jäänyt vesi voi vahingoittaa kamiinaa. Letkuihin jäätynyt vesi voi aiheuttaa vaaratilanteen, kun kamiinaa lämmitetään seuraavalla kylpykerralla ja vesi ei pääse kiertämään vapaasti. Peitä allas kannella, kun sitä ei käytetä. 

 

 

 

 

Jäätymisestä johtuvat vauriot eivät kuulu takuun piiriin.

 

Jos olet epävarma altaasi talvehtimisesta, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme: 010 339 1900 tai drop@drop.fiKÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään antamalla
tunnuksesi ja salasanasi.

› Uusi asiakas? Rekisteröidy tästä.
› Unohtuiko salasana?