drop_2015

Lehdistötiedote: Suomalaista designia edustava moderni ulkoallas haastaa kylpytynnyrit ja suuntaa ulkomaille

Skandinaavista pelkistettyä muotoilua edustava Drop-designallas esiteltiin viikonloppuna Kevätmessuilla Helsingissä. Uudenlaisesta ulkoaltaasta haetaan uutta suomalaista designia edustavaa vientituotetta.

Suomalainen huippusuunnittelija Nikolai Ruola kyllästyi markkinoilla tarjolla oleviin, toinen toistaan muistuttaviin perinteisiin kylpytynnyreihin ja paljuihin. Ruola käytti satoja tunteja suunnitellakseen ulkoaltaan, joka olisi muotoilultaan katseet vangitsevan upea, mutta myös äärimmäisen käyttäjälähtöinen.

Ruola sai vision pisaran mallisesta altaasta, jossa pisaran kärkeen sai luontevasti kätevät portaat altaaseen sisälle. Altaan nimeksi tuli muodon innoittamana Drop.

Drop on lujitemuovista valmistettu ulkoallas, joka lämmitetään tehokkaalla ulkopuolisella kamiinalla alle 2 tunnissa. Altaan sisähalkaisija on 2 metriä ja sinne mahtuu samaan aikaan jopa 8 aikuista nauttimaan lämpimästä kylvystä.

Drop-altaan sisäosan muotoilu on nerokas. Altaassa istutaan miellyttävässä ja ergonomisessa asennossa, koska sisäseinät eivät ole 90-asteen kulmassa, kuten perinteisissä kylpytynnyreissä. Samoin istuinosassa on pieni kaltevuus ylöspäin, jolloin penkillä pysyy mukavasti. Seinien kaltevuus ja penkit tuovat samalla toisen merkittävän hyödyn. Altaan vesitilavuus pienenee niiden myötä ja altaan täyttämiseen kuluva vesimäärä pysyy samassa luokassa kuin sisähalkaisijaltaan huomattavasti pienemmissä kylpytynnyreissä.

Drop-allas toimitetaan painekyllästetyn puurungon kera, mikä tekee sen upottamisesta terassiin todella helppoa. Allas runkoineen painaa vain 100 kiloa, jolloin 4 ihmistä voi nostaa altaan olemassa olevaan terassiin sahattuun neliön malliseen aukkoon tai muuhun haluttuun paikkaan, jossa sen ympärille voidaan rakentaa näyttävä terassi.

Drop-allasta myydään peruspaketilla, johon kuuluu kaikki tarvittava eli allas runkoineen, ulkopuolinen kamiina sekä läpiviennit. Tarjolla on myös useita lisävarusteita, joilla altaan helppohoitoisuutta ja käyttömukavuutta voi parantaa. Suodatinjärjestelmän ja lämpövastuksen avulla voi altaan pitää käyttövalmiina saman veden kanssa yhtäjaksoisesti useita kuukausia, jolloin vältytään ainaiselta kylpytynnyreistä tutulta veden laskemiselta. Allasvalo, juomatelineet sekä porejärjestelmä lisäävät puolestaan käyttömukavuutta niitä arvostaville.

Suomalaista designia maailmalle

Drop-altaan markkinointi ja myynti on nyt käynnistetty Suomessa, mutta tähtäin on jo asetettu kauemmas. Drop-altaasta halutaan rakentaa suomalaista designia ja skandinaavista, funktionalistista muotoilua edustava designbrändi, joka tunnetaan myös Suomen rajojen ulkopuolella ja joka on korkealuokkaista muotoilua arvostavan, tyylitietoisen kuluttajan valinta ulkoaltaaksi.

Kyselyjä on asiaan liittyen jo tullut muun muassa Keski-Euroopasta. Etenkin Pohjois- ja Keski-Eurooppa nähdään erittäin potentiaalisena markkinana.

Drop-altaaseen on tulossa myös muita lämmitysvaihtoehtoja ja sitä kautta potentiaaliseksi markkina-alueeksi tulee käytännössä koko maailma. Drop-altaan skandinaavinen pelkistetty design erottuu edukseen jopa aivan kalleimmista ulkoporealtaista, joissa luksusvaikutelmaa on haettu muun muassa kirjavan muotokielen ja eri väristen valojen kautta.