20190808-IMG_3955_hubspot_syksy

Onko Drop-altaasi valmiina talveen?

Talvi tulee tänäkin vuonna ja Drop-altaan omistajana sinun on hyvä tietää, kuinka allas talvehtii. Jos et ole vielä ehtinyt huoltaa allastasi, kannattaa se tehdä ennen kuin kovat pakkaset yllättävät tai voit hyödyntää vuosihuolto -palveluamme.

Altaan säännöllinen huoltaminen on tärkeää, jotta allas pysyy hyvänä ja pitkäikäisenä. Veden vaihto, altaan puhdistaminen, suodatinpallojen uusiminen sekä altaanhoitotuotteiden täydentäminen ovat hyviä tapoja aloittaa Drop-altaan talvikausi.

Oli sinulla sitten sähköllä tai kamiinalla lämmitettävä allas, muutama seikka on hyvä ottaa huomioon ennen talven tuloa. Alta löydät esimerkkejä ja vinkkejä siitä, miten altaan talvehtiminen sujuu erilaisissa tilanteissa ja kuinka vältytään ikäviltä pakkasen aiheuttamilta yllätyksiltä ensi keväänä.

YLEISIÄ OHJEITA ALTAAN TURVALLISEEN TALVIKÄYTTÖÖN

Tärkein asia Drop-altaan talvehtimisessa on, että putket ja tekniikka eivät pääse jäätymään missään vaiheessa.

Kannen päälle kertynyt lumi kannattaa tasaisin väliajoin putsata. Paksu lumikerros voi pahimmillaan aiheuttaa jopa kannen rikkoutumisen.

Lisäksi altaan ympäristö ja kulkuväylä altaalle kannattaa pitää vapaana lumesta, jotta sen saa halutessaan nopeasti käyttöön sekä kulkeminen altaalle on turvallista. Talvella altaan ympärillä voi olla erityisen liukasta, kun altaasta roiskunut vesi jäätyy.

DROP-ALLAS YLLÄPITOLÄMMITYKSELLÄ

(SÄHKÖLÄMMITIN / LÄMMÖNVAIHDIN)

Pidän allasta käytössä ympäri vuoden

Ylläpitolämmityksellä varustetussa Drop-altaassa voit pitää suodatinjärjestelmän ja ylläpitolämmittimen avulla allastasi aina valmiina, jolloin myös laitteisto pysyy koko rungon eristyksen sisällä lämpimässä eikä jäätymisestä ole vaaraa. Huomiothan kohteessa varman sähkön saannin, sillä pitkäaikaiset sähkökatkokset voivat aiheuttaa jäätymisen ja laitteistovaurioita.

Ennen kuin kovat pakkaset yllättävät, kannattaa allas huoltaa. Veden vaihto, altaan puhdistaminen ja suodatinpallojen uusiminen sekä altaanhoitotuotteiden täydentäminen ovat hyviä tapoja aloittaa Drop-altaan talvikausi, mikäli viime kerrasta on aikaa. Vanhat suodatinpallot voi pestä ja käyttää uudestaan tai hävittää normaalin sekajätteen mukana. Suosittelemme kuitenkin vaihtamaan vanhat pallot uusiin noin kerran vuodessa.

Haluaisin tyhjentää altaan talveksi

Drop-allas on tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön ja siksi suosittelemmekin, että ylläpitolämmityksellä varustettuja altaita käytettäisiin niin kesällä, kuin talvellakin.

Mikäli altaan haluaa kuitenkin tyhjentää talveksi, tulee laitteisto ottaa lämpimään tilaan (ei koske Spa-allasta). Allasta tyhjennettäessä tulee myös huomioida mahdollisen porejärjestelmän tyhjennys. Järjestelmän ollessa pois päältä, voi suuttimista päästä hieman vettä putkistoon. Tämän tyhjennys tapahtuu siten, että altaan ollessa tyhjä, porejärjestelmää käytetään hetken aikaa päällä, jolloin ilma puhaltaa mahdollisen veden pois järjestelmän putkistosta. Altaan tyhjennyksessä täytyy olla erittäin huolellinen ja putkistoihin ei saa missään tapauksessa jäädä vettä. Suodatinpallot kannattaa myös ottaa pois suodatinsäiliöstä, jotta pallot kuivuvat ja ne eivät pääse homehtumaan. Lisäksi pohjatulppa kannattaa ottaa talteen lämpimään tilaan.

Jos sinulla on Spa-allas ja haluat ottaa sen talveksi pois käytöstä, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

DROP-ALLAS KAMIINALLA

Drop-allasta voi hyvin käyttää talvellakin pelkällä kamiinalla. Täytä ensin allas yli ylemmän läpiviennin, jolloin vesi pääsee myös kamiinan vesivaippaan. HUOM! Älä ikinä lämmitä kamiinaa ennen kuin olet varma, että vesiraja on ylemmän läpiviennin yli ja vesi pääsee virtaamaan vapaasti kamiinan kierrossa. Huomioithan, että talvella lämmitys kestää normaalia pidempään.

Varmistathan ennen altaan tyhjentämistä, että tulipesässä ei ole pienintäkään hiillosta. Tyhjennä kamiina tuhkasta ja sen jälkeen allas vedestä. Kamiina tulee myös tyhjentää vedestä sen omasta poistoventtiilistä. Varmista myös, että letkuihin ei jää vettä. Kamiinaan tai sen letkuihin jäänyt vesi voi vahingoittaa kamiinaa. Letkuihin jäätynyt vesi voi aiheuttaa vaaratilanteen, kun kamiinaa lämmitetään seuraavalla kylpykerralla ja vesi ei pääse kiertämään vapaasti. Peitä allas kannella, kun sitä ei käytetä. Pakkasaikaan pohjatulppa kannattaa ottaa talteen lämpimään tilaan.

DROP-ALLAS KAMIINALLA JA SUODATTIMELLA

Mikäli sinulla on allaspaketissasi kamiina, sekä suodatin tai kamiina, suodatin ja lämpövastus, noudata yllä olevien kappaleiden ohjeita varustekohtaisesti.

Suodatinjärjestelmä tulee ottaa talveksi suojaan lämpimään tilaan ja sulkea suodattimen kierto joko tulppien tai venttiilien avulla. Vain lämpövastuksen tai lämmönvaihtimen ja koko rungon eristyksen avulla voidaan varmistaa laitteiston sulana pysyminen ympäri vuoden.

Jäätymisestä johtuvat vauriot eivät kuulu takuun piiriin.

Jos olet epävarma altaasi talvehtimisesta, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme: 010 339 1900 tai drop@drop.fi

Avainsanat: