Drop talvella

Winter is Coming – Näin Drop-allas talvehtii

Talvi tulee tänäkin vuonna ja Drop-altaan omistajana sinun on hyvä tietää, kuinka allas talvehtii. Altaan huoltaminen on mukavampaa näin loppusyksystä, kuin talvipakkasilla. Veden vaihto, altaan puhdistaminen ja suodatinpallojen uusiminen ovat hyviä tapoja aloittaa Drop-altaan talvikausi, mikäli viimeisestä vaihtokerrasta on jo vierähtänyt aikaa.

Olemme kuulleet myös huhua, että monet ottavat talveksi altaansa pois käytöstä. Ja esimerkiksi kesäasunnolla allas saattaakin jäädä talvella käyttämättä. Jos harkitset altaan talvityhjennystä, on sinun oltava hyvin huolellinen!

Oli sinulla sitten sähköllä tai kamiinalla lämmitettävä allas, muutama seikka on hyvä ottaa huomioon ennen talven tuloa. Alta löydät esimerkkejä ja vinkkejä siitä, miten altaan talvehtiminen sujuu erilaisissa tilanteissa ja kuinka vältytään ikäviltä pakkasen aiheuttamilta yllätyksiltä ensi keväänä.

YLEISIÄ OHJEITA ALTAAN TURVALLISEEN TALVIKÄYTTÖÖN

Tärkein asia Drop-altaan talvehtimisessa on, että putket ja tekniikka eivät pääse jäätymään missään vaiheessa.

Kannen päälle kertynyt lumi kannattaa tasaisin väliajoin putsata. Paksu lumikerros voi pahimmillaan aiheuttaa jopa kannen rikkoutumisen.

Lisäksi altaan ympäristö ja kulkuväylä altaalle kannattaa pitää vapaana lumesta, jotta sen saa halutessaan nopeasti käyttöön sekä kulkeminen altaalle on turvallista. Talvella altaan ympärillä voi olla erityisen liukasta, kun altaasta roiskunut vesi jäätyy.

DROP-ALLAS SUODATTIMELLA JA YLLÄPITOLÄMMITYKSELLÄ (SÄHKÖLÄMMITIN / LÄMMÖNVAIHDIN)

Pidän allasta käytössä ympäri vuoden
Ylläpitolämmityksellä varustetussa Drop-altaassa voit pitää suodatinjärjestelmän ja ylläpitolämmittimen avulla allastasi aina valmiina, jolloin myös laitteisto pysyy koko rungon eristyksen sisällä lämpimässä eikä jäätymisestä ole vaaraa. Huomiothan kohteessa varman sähkön saannin, sillä pitkäaikaiset sähkökatkokset voivat aiheuttaa jäätymisen ja laitteistovaurioita.

Ennen kuin kovat pakkaset yllättävät, kannattaa allas huoltaa. Veden vaihto, altaan puhdistaminen ja suodatinpallojen uusiminen ovat hyviä tapoja aloittaa Drop-altaan talvikausi, mikäli viime kerrasta on aikaa. Vanhat suodatinpallot voi pestä ja käyttää uudestaan tai hävittää normaalin sekajätteen mukana.

Tyhjennän altaan talveksi
Mikäli altaan haluaa tyhjentää talveksi, tulee laitteisto ottaa lämpimään tilaan. Allasta tyhjennettäessä tulee myös huomioida mahdollisen porejärjestelmän tyhjennys. Järjestelmän ollessa pois päältä, voi suuttimista päästä hieman vettä putkistoon. Tämän tyhjennys tapahtuu siten, että altaan ollessa tyhjä, porejärjestelmää käytetään hetken aikaa päällä, jolloin ilma puhaltaa mahdollisen veden pois järjestelmän putkistosta. Mihinkään altaan putkistoihin ei saa jäädä vettä. Suodatinpallot kannattaa myös ottaa pois suodatinsäiliöstä, jotta pallot kuivuvat ja ne eivät pääse homehtumaan. Lisäksi pohjatulppa kannattaa ottaa talteen lämpimään tilaan.

DROP-ALLAS KAMIINALLA

Drop-allasta voi hyvin käyttää talvellakin pelkällä kamiinalla. Täytä ensin allas yli ylemmän läpiviennin, jolloin vesi pääsee myös kamiinan vesivaippaan. HUOM! Älä ikinä lämmitä kamiinaa ennen kuin olet varma, että vesiraja on yli ylemmän läpiviennin ja vesi pääsee virtaamaan vapaasti kamiinan kierrossa. Huomioithan, että talvella lämmitys kestää normaalia pidempään.

Varmistathan ennen altaan tyhjentämistä, että tulipesässä ei ole pienintäkään hiillosta. Tyhjennä kamiina tuhkasta ja sen jälkeen allas. Kamiina tulee tyhjentää vedestä sen etulevyssä sijaitsevasta pohjaventtiilistä. Varmista myös, että letkuihin ei jää vettä. Kamiinaan tai sen letkuihin jäänyt vesi voi vahingoittaa kamiinaa. Letkuihin jäätynyt vesi voi aiheuttaa vaaratilanteen, kun kamiinaa lämmitetään seuraavalla kylpykerralla ja vesi ei pääse kiertämään vapaasti. Peitä allas kannella, kun sitä ei käytetä. Pakkasaikaan pohjatulppa kannattaa ottaa talteen lämpimään tilaan.

DROP-ALLAS KAMIINALLA JA SUODATTIMELLA

Pariskunta valkoisessa Drop-altaassa

Mikäli sinulla on allaspaketissasi kamiina, sekä suodatin tai kamiina, suodatin ja lämpövastus, noudata yllä olevien kappaleiden ohjeita varustekohtaisesti.

Suodatinjärjestelmä tulee ottaa talveksi suojaan lämpimään tilaan ja sulkea suodattimen kierto joko tulppien tai venttiilien avulla. Vain lämpövastuksen tai lämmönvaihtimen ja koko rungon eristyksen avulla voidaan varmistaa laitteiston sulana pysyminen ympäri vuoden.

Jos olet epävarma altaasi talvehtimisesta, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme: 010 339 1900 tai drop@drop.fi

Avainsanat: